Torstaina 9.8. julkaistava Kankaan Taika –mobiilipeli paljastaa ympäri Kangasta sijaitsevia taideteoksia, joista pääsee nauttimaan kännykän tai mobiililaitteen ruudulta. Kankaan kulttuuri on yhteisöllistä, nokkelaa, toiminnallista ja yllättävää – lisätyn todellisuuden avulla Kankaalta voi nyt löytyä päivittäin vaikkapa tanssijoita, akrobaatteja ja animaatioita. Kankaan Taika on tuotettu Kankaan prosenttikulttuurirahoituksella Kankaan Palvelu Oy:n toimesta, ja sen on toteuttanut jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive.

”Halusimme tarjota asukkaille, vierailijoille ja muille alueella liikkuville ihmisille mahdollisuuden tutustua Kankaaseen alueeseen hauskalla ja mielenkiintoisella tavalla. Peli antaakin ihan uuden ulottuvuuden Kankaalla liikkumiseen. Toivomme, että pelin kautta ihmiset pääsevät uudella tavalla kokemaan Kankaan ainutlaatuisuuden”, sanoo Kankaan Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Katriina Silvan.

Zaibatsu Interactivella Kankaan Taika –hankkeen projektipäällikkönä toiminut Herkko Pirskanen kertoo, että AR:n eli lisätyn todellisuuden osalta projektille asetettiin kunnianhimoiset tavoitteet, minkä ansiosta kuvatunnistukseen ei tarvita QR-koodeja vaan kohteet sulautuvat Kankaan ympäristöön. Lisäksi alueelle on tuotu muutamia taiteilijan tekemiä tauluja.  ”On ollut mahtavaa olla elävöittämässä Kankaan aluetta pelillistämällä ja olla kärkijoukossa luomassa perustaa tulevaisuuden kaupunkisuunnittelulle”, Zaibatsu Interactiven toimitusjohtaja Jussi Perttola toteaa.

Pelissä autetaan tehtailija Hjalmaria löytämään osia koneeseensa Kankaalta sana-, kuva- ja karttaohjeiden perusteella. Paikoista paljastuvia sisältöjä on tehty yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden kanssa. Merkittävässä osassa kehitys- ja toteutustyötä on ollut taiteilijaryhmä PK5 – Kankaan Taika, jolta peli on saanut nimensä. Kankaan omina taiteilijoina 1,5 vuoden ajan toimineen ryhmän kädenjälki näkyy mm. pelin ulkonäössä, jonka on luonut taiteilija Tuukka Toijanniemi.

Peli julkistetaan Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille, ja sovellus on saatavilla ilmaiseksi App Storesta sekä Google Play-kaupasta ennen julkistamista. Pelin julkistustilaisuudessa torstaina 9.8. klo 15–18 Kankaan Porttirakennuksella peliin saa latausapua ja vinkkejä, voi antaa palautetta sekä saattaa myös törmätä muutamaan pelissä seikkailevaan hahmoon. Pelaajilla on oltava oma älypuhelin tai tabletti mukanaan. Julkistustilaisuuden jälkeen klo 18 alkaen Kankaan Puutarhalla vietetään Illallinen taivaan alla -tapahtumaa.

 

Peliä pääsee toki pelaamaan heti torstaina itsenäisesti. Pelissä näkyvän kartan alueelle pääsee esimerkiksi osoitteista Paperitehtaankatu, Kympinkatu 3 tai Piipputori. Pelaajat voivat ratkaista korkeintaan kolme tehtävää päivässä, ja taidesisältöjä päivitetään jatkuvasti jolloin uusiin teoksiin törmää aina pelatessaan. Pelille on suunniteltu usean vuoden käyttöikää; se soveltuu niin Kankaan alueeseen tutustumiseen kuin niiden päivän piristykseksi, jotka käyvät Kankaalla usein.

 

Lisätietoja antavat:

Kankaan Palvelu Oy, kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, 050 311 8564, vilja.ruokolainen@jkl.fi

6.8. alkaen Zaibatsu Interactive, myyntipäällikkö Herkko Pirskanen, 041 4381 280, herkko.pirskanen@zaibatsu.fi

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.