Jykian ja YIT:n yhteishanke, seitsemänkerroksinen toimistorakennus Kankaan Arkki, nousee Jyväskylään entisen Kankaan paperitehtaan alueelle. Rakentamisen on tarkoitus alkaa alkuvuodesta 2019 ja rakennus valmistuu keväällä 2020.

”Esisopimukset on allekirjoitettu ankkuriyritysten kanssa ja nyt on aika lyödä kuokka maahan”, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

 ”Kiinnostus Kankaan Arkkia kohtaan on hieman yllättänyt meidät. Jyväskylässä on jonkin verran vapaata toimistotilaa, mutta Kankaan mahtava sijainti ja alueen ainutlaatuisuus kiinnostavat. Yritykset ovat ymmärtäneet, että uusinta tekniikkaa hyödyntävä uniikki toimitila suojellun Vanhan Paperitehtaan kyljessä on yritykselle hieno käyntikortti”, jatkaa Takanen.

Yhteistyöllä paras lopputulos

Jykian ja YIT:n ensimmäinen yhteinen projekti on muuttumassa konkreettisesti toimistorakennukseksi. Hankkeeseen on koottu vankka ammattilaisten joukko, ja uudenlainen prosessi toimitilojen rakentamiseksi on nyt testattu ja hyväksi havaittu.

 ”Yhteistyö Jykian kanssa on ollut saumatonta ja innovatiivista. Jykia on ollut palvelukonseptin suunnittelun lisäksi vastuussa neuvotteluista ja sopimuksien teosta vuokralaisten kanssa. YIT vastaa suunnittelusta sekä rakennuttamisesta ja rakentaa kohteen. YIT:llä on vahva asema Kankaan alueen asuntorakentajana ja nyt on hienoa saada myös toimitilarakentaminen käyntiin”, kertoo YIT:n aluejohtaja Mikko Räty.

Laaja palveluvalikoima Kankaan Arkin vetovoima

Työnteko on muuttunut ja Kankaan Arkki tarjoaa yrityksille modernit ja viihtyisät työskentelytilat, jotka ovat muuntojoustavat ja vastaavat nykyajan tarpeisiin.

”Olemme lähteneet hakemaan erityisen korkeaa palveluiden laatua ja palveluvalikoimaa, joka tukee sekä työntekoa että helpottaa työpäivän jälkeistä elämää. Palveluvalikoima valikoituu asiakkaiden toiveiden pohjalta ja sitä viilataan jatkuvasti”, kertoo Takanen.

 Kankaan Arkin ravintola palvelee kaikkia kaupunkilaisia ja neuvottelutiloja vuokrataan myös ulkopuolisille.

 ”Tulevaisuuden työympäristön, työkulttuurin muutoksen sekä uudenlaisten työtapojen mahdollistamiseksi YIT haluaa osaltaan kehittää kohteessa uusia työympäristöjä ja taata työntekijöille viihtyisämmät ja tehokkaammat monitoimitilat”, jatkaa Räty.

 Accountor, YIT ja Monetra Keski-Suomi vuokralaisiksi – tiloista lähes 80% vuokrattu

Pohjois-Euroopan johtava talous- ja palkkahallintopalvelujen osaaja Accountor, suurin suomalainen rakennusyhtiö YIT ja talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tuottava Monetra Keski-Suomi Oy ovat muuttamassa Kankaan Arkkiin.

 ”Accountor saa Kankaan Arkkiin yritykselle räätälöidyt tilat ja kaikki 90 ammattilaistamme Jyväskylässä pääsevät työskentelemään saman katon alle. Olemme mukana suunnittelussa ja pystymme vaikuttamaan ratkaisuihin. YIT huomioi toiveemme ja toteuttaa suunnitelmat avaimet käteen -menetelmällä. Tämä on tehty meille helpoksi”, summaa johtaja Jouko Haapamäki.

 ”Uudenlainen toimistorakennus houkuttelee yrityksiä sijoittumaan Jyväskylään ja näin toteutamme omistajan Jykialle asettamaa roolia. Esimerkiksi Monetra on laajentamassa toimintaansa Jyväskylässä sijoittumalla Kankaan Arkkiin”, täydentää Takanen.

 
Lisätietoja:

www.kankaanarkki.fi

Seija Takanen, toimitusjohtaja

seija.takanen@jykia.fi, 040 519 5732

Mikko Räty, aluejohtaja

mikko.raty@yit.fi, 0400 837 402

Taija Lappeteläinen
taija-lappetelainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.