Draivia kuntainfran kehittämiseen!

KEHTO-hankkeen tiimoilta kokoontuivat Kuntaliiton ja 13 kunnan teknisen sektorin edustajat (Pori, Vaasa, Mikkeli, Vantaa, Rauma, Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Kuopio, Jyväskylä, Lappeenranta, Kerava) Hyvinkäälle 12.-13.3.2009 hiomaan hankkeen tavoitteita. Teknillisen korkeakoulun ja Tampereen yliopiston edustajat esittelivät ehdotuksensa yhteisen kehittämishankkeen kokonaisuudesta.

Tilaisuudessa professorit Pentti Meklin ja Jari Stenvall kertoivat uusimpia näkemyksiä kuntien tuottavuuden parantamistavoitteista ja kuntamuutoksen tarpeellisuudesta. Kustannustietoisuuden merkitystä ja siinä saavutettuja edistysaskelia kävi tilaisuudessa valaisemassa Rapal Oy:stä Tarmo Savolainen.

Tilaisuuden perusteella voitiin todeta, että toiminnalta kaivataan suurempaa yhtenäisyyttä. Keskeisiä kysymyksiä, joihin KEHTO-hankkeen avulla etsitään vastauksia ovat:
mitä tehdään, jotta muutos hallitaan: omaisuus hanskaan, elinkaarikustannusten hallinta ja kustannusten oikea kohdentaminen toimivuuden parantaminen ja hankinnat, ja vaikuttavuus: olemmeko jatkossa kiinnostava työnantaja

Kuntainfra halutaan pullonkaulasta kehityksen edistäjäksi, liikkeelle panevaksi voimaksi ja kilpailuvaltiksi. Yhteinen tahtomme on palvelujen turvaaminen kuntalaisille. Näillä tahdon ilmaisuilla varustettu yhteistyökirje lähetetään huhtikuun aikana kuntiin ja toiveena on, että mahdollisimman moni lähtee mukaan yhteiseen kehittämisponnisteluun.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *