Jyväskylän Kankaalla jo vuodesta 2011 järjestetty avoimet ovet on viime vuosina kehittynyt Kangastuksia-tapahtumaksi. Tänä vuonna Kangastuksia vietetään sunnuntaina 10.6. klo 11–15 ympäri Kankaan aluetta kestävän kehityksen ja kulttuurin merkeissä. Pääesiintyjänä Pergamenttihallin pihan lavalla on Kalevauva.fi, nykyajan trubaduuriyhtye jonka sanoitukset ovat loistava esimerkki hyvästä kierrätyksestä, ne kun on kerätty kansan suusta vauva.fi-foorumilta. Lasten ohjelmasta huolehtivat Mieletön Mystinen musapläjäys, esiintyjänä Tökkyrä & Miksolyydinen mollisointu, sekä Taika-Petteri.

 

Kankaan porttirakennuksella nykyisin sijaitsevassa Kankaan puutarhassa pääsee majanrakennustyöpajaan, ja sisällä porttirakennuksessa askartelemaan. Piipputorilla päästetään irti herkullinen, villi Kangas: paikalla on villiyrttien infopiste ja puolen tunnin mittaiset keräyskierrokset. Lisäksi mukana on mm. maalausta, puistojoogamaistiaisia ja Japa ry:n Mustankorkean jäteneuvonta ja Lastipyörälainaamon esittely. Upouudella Kankaan Klubilla avoinna on kirppis klo 10–15 ja sisätiloissa valokuvanäyttely sekä yksi Kankaan prosenttitaideteoksista.

 

Ruokatarjonnasta on mukana mm. Kankaan puutarhan lettukahvila, Kansai Japanese street food, donitsikahvila sekä ostettavana Sahinahon hunajaa. Gradian kahvilapisteellä pääsee maistamaan hyönteisiä sisältäviä tuotteita. Osaan kahviloista käy vain käteinen.

 

Alueelle pääsee autolla joko Paperitehtaankadun suunnasta, jolloin pysäköinti P-Pergamentissa, tai Kympinkadulta, jolloin ilmaisia parkkipaikkoja porttirakennuksen läheisyydessä. Kevyt liikenne voi kulkea myös Kankaankadun kautta.

 

Katso tarkka ohjelma:

www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

https://www.facebook.com/events/204158236866780/

 

Lisätietoja antaa:

kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, 050 311 8564 tai vilja.ruokolainen@jkl.fi

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.