Kankaan porttirakennus täyttää 100 vuotta

Kankaan tehtaalle rakennettiin vuonna 1916 hevostalli 30 hevoselle, mistä edelleen muistuttaa toisen päädyn vanha, puinen heinänajosilta. Punatiilinen rakennus on tämän jälkeen saanut palvella niin autotallina, paloasemana kuin tehtaan pääporttinakin, johon Kympinkadulta saavutaan. Tällä hetkellä rakennuksessa on toimisto-, kokous- ja varastotiloja.

100-vuotiasta juhlitaan marraskuun lopussa kahden päivän tapahtumalla. Torstaina 24.11. ohjelmassa on mm. Kankaan tämän syksyn valokuvakierrosten teoksista koottu näyttely, Kankaan alueen taiteen esittelyä läänintaiteilija, taidekoordinaattori Kirsi Pitkäsen ja taiteilija Anna Ruthin toimesta sekä 3D-tulostukseen tutustumista. Torstaina tarjoamme myös kahvit ja glögit vierailijoille. Lauantaina 26.11. Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat järjestävät perhepäivän, jossa pääsee askartelemaan, pelaamaan ja näkemään nukketeatteria.

 

100-vuotisjuhlien ohjelma:

 

Torstai 24.11.

klo 13–19: kahvitarjoilu, avoinna Kankaan ja porttirakennuksen historianäyttely sekä Kankaan valokuvakierrosten näyttely, ja mahdollisuus kurkistaa 100-vuotiaan porttirakennuksen vintille. Klo 13–14 sekä 16.30–17.30 paikalla ovat YIT:n esittelijät kertomassa Kankaan kohteista sekä muusta uudesta asumisen alalla.

Lisäksi ohjelmassa:

13–16 tule tutustumaan 3D-tulostuksen saloihin, esittelijänä Jyväskylän IT-opiskelijoiden osuuskunta DynamIT

16.30 Kankaan vuoden 2016 valokuvakierrosten näyttelyn avaus, yhteistyössä Luovan valokuvauksen keskus

17 Kankaan taidekoordinaattori ja Keski-Suomen visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Kirsi Pitkänen kertoo Kankaan taiteesta

18 Taiteilija Anna Ruthin taiteilijaesittely

Torstain ohjelman järjestää Jyväskylän Kangas.

 

Lauantai 26.11.

klo 10-16 perhepäivä

Luvassa on hauskaa yhdessäoloa koko perheen voimin, kuten nukketeatteri-esitys, ohjattuja pelejä ja leikkejä sekä heijastimien askartelua. Avoinna Kankaan ja porttirakennuksen historianäyttely sekä Kankaan valokuvakierrosten näyttely. Järjestäjänä Oranssi Myrsky.

 

Molempien päivien ohjelmaan on vapaa pääsy, ja ne ovat osa Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Oranssi Myrsky –tapahtumaa. Kankaan porttirakennus sijaitsee Minimanin takana, osoitteessa Kympinkatu 3. Alueella on maksullinen pysäköinti.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, puh. 050 311 8564

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.