Kangasta pääsee jälleen valokuvaamaan huippuohjaajien opastuksella, kun kulttuuriympäristöpäivien valokuvatyöpajat järjestetään lauantaina 10.9. Kankaalla ja Galleria Ratamolla. Valokuvataiteilija Rune Snellman vetää neulanreikäkameratyöpajaa, jossa kuvataan Kangasta ulkoapäin perinteisellä neulanreikätekniikalla. Esko Varesvuo johdattaa digikameratyöpajan Kankaan sisätiloihin. Molemmissa koko päivän kestävissä työpajoissa siirrytään Galleria Ratamon tiloihin käsittelemään ja kehittämään kuvia.

 

Valokuvatyöpajat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa, ja ne järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Kangas ja Luovan valokuvauksen keskus.

 

Valokuvaustyöpaja, vetäjänä Esko Varesvuo

Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan tehtaan salaisia sopukoita, käsitellään kuvia ja saadaan niistä palautetta. Kuvausvälineiksi sopivat erilaiset digikamerat ja ne tulee olla osallistujilla itsellään. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvia voi käydä läpi, käsitellä ja saada omista kuvista palautetta. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Mukaan voi ottaa myös oman kannettavan tietokoneen kuvien käsittelyä varten. Osallistujia otetaan korkeintaan 10. Esko Varesvuo on jyväskyläläinen valokuvaaja ja valokuvauksen kouluttaja.

 

Neulanreikäkamerakuvausta aikuisille, vetäjänä Rune Snellman

Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan aluetta ulkoapäin sekä kehitetään otetut kuvat. Kuvausvälineenä toimii neulanreikäkamera, yksinkertaisen nerokas väline mustavalkokuvien ottamiseen. Neulanreikäkamerat tarjotaan työpajan puolesta, mutta osallistujat voivat tuoda myös omansa. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvat kehitetään ja skannataan. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Osallistuja otetaan korkeintaan 10. Valokuvataiteilija R. C. Snellman on tehnyt neulanreikäkuvausta vuodesta 1992, opettaa ja kuvaa myös itse.

 

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 7.9. mennessä osoitteeseen vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Työpaja on osallistujille ilmainen.

 

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.