Tervetuloa Jyväskylän Kankaan Piippurannan taiteen yleissuunnitelman sekä uusien taidehankintojen julkistustilaisuuteen. Tilaisuudessa läänintaiteilija ja Kankaan taideasiantuntija Kirsi Pitkänen esittelee Kankaan Piippurannan taidehankintojen kokonaisuuden ja samalla julkistetaan 5 uutta taidekohdetta, 8 uutta taiteilijaa sekä Anna Ruthin ja Mika Natrin taidehankintojen luonnokset.

Tilaisuus pidetään Pergamenttihallissa perjantaina 18.3.3016 klo 16:00. Osoite on Kympinkatu 3.

Tilaisuuden avaa Kankaan projektipäällikkö Erkki Jaala ja ohjelmallista osuutta tarjoilee näyttelijä/muusikko Aaro Vuotila. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on myös yleisölle avoin, joten voitte vapaasti ottaa myös ystäviänne mukaan. Julkistustilaisuus on osa Kangas kaikin aistein –tapahtumakokonaisuutta ja samalla se juhlistaa myös Jyväskylän kaupungin 179-vuotispäivää.

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke, entinen paperitehdas ja tulevaisuuden älykäs kaupunginosa, jossa asutaan, työskennellään, opiskellaan ja viihdytään. Kankaan suunnittelussa ja toteutuksessa vanhojen kaavojen tilalle vaihtuvat uudet oivallukset ja viisaat ratkaisut, alueen mielenkiintoista historiaa unohtamatta. Vuonna 2040 Kankaalla kaavaillaan asuvan 5000 ja työskentelevän noin 2100 ihmistä.

Kankaan alueella on käytössä prosenttikulttuurin periaate. Tämä tarkoittaa sitä, että kulttuuriin varataan noin 1 % tonttien myyntihinnasta, maankäyttömaksuista ja kiinteistöjen rakennuskustannuksista.

Kankaalle toteutettava taide on ilahduttavaa, nokkelaa ja ihmisläheistä, joka usein myös integroituu osaksi muuta rakentamista. Pysyvien taidehankintojen lisäksi taide voi olla myös väliaikaista. Taidehankintojen ja kulttuuritapahtumien avulla vahvistetaan Kankaan identiteettiä, omaleimaisuutta ja vetovoimaa sekä lisätään asukkaiden ja alueella toimijoiden yhteisöllisyyttä sekä ylpeyttä omasta asuinalueestaan.

 

Lisää tietoa tapahtumakokonaisuudesta löydätte alla olevan linkin kautta:

http://www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.