Osana Jyväskylän päivien ohjelmaa kuullaan keskisuomalaisittain harvinaista nykymusiikkitarjontaa, kun sellisti Juho Laitinen pitää soolokonsertin Kankaan pergamenttihallissa lauantaina 19.3. klo 18.00. Soinnin metafyysistä olemusta luotaavassa konsertissa Laitinen esittää Giacinto Scelsin, Wolfgang von Schweinitzin ja Tristan Perichin teoksia sekä omaa musiikkiaan.

Juho Laitinen on sellisti ja elektronimuusikko sekä säveltäjä, opettaja, kirjoittaja ja kuraattori. Hän on kiinnostunut erityisesti amerikkalaisen ja eurooppalaisen avantgarden ja modernismin perinteestä. Esiintyjänä hänen ohjelmistonsa painopisteitä ovat mikrotonaalinen ja elektroakustinen musiikki. Improvisaatioon hän suhtautuu intohimoisesti.

Juho on valmistunut musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta, jossa hän nykyisin myös opettaa. Hän toimii historialliseen avantgardeen keskittyvien Kallion nykymusiikkipäivien ja aikamme kokeellista muusikkoutta esillä pitävän Tulkinnanvaraista-resitaalisarjan taiteellisena suunnittelijana.

Kankaan vanhan paperitehtaan pergamenttihalli tarjoaa jylhät ja akustisesti mielenkiintoiset puitteet ainutlaatuiselle konserttielämykselle. Pergamenttihalliin on opastus Kankaan portilta, os. Kympinkatu 3. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin järjestää Kangas.

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.