Pohjoismaisen elokuvan festivaali Arktisen upeeta järjestetään 17. kerran Jyväskylässä 9.-14.2.2016. Viikonloppu huipentuu erikoisnäytöksiin Jyväskylän Kankaalla. Ruamjai-kuoro säestää lauantai-iltana 13.2. filminäytöksen Valkoinen peura. Jylhät maisemat, Lapin mystiikka ja hallin täyttävä kuoromusiikki takaavat ainutkertaisen elämyksen. Sunnuntaina Ystävänpäivänä 14.2. nautitaan perinteeksi muodostunut leffabrunssi suomalaisella rikoskomedialla maustettuna.

Arktisen upeeta -festivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna paljon ajankohtaisia elokuvia. Pohjoismaisen elokuvapalkinnon voittanut islantilainen Virgin Mountain (ohj. Dagur Kári) on sympaattinen tarina isosta miehestä ja ihmisyydestä. Myös miehen sisäiseen maailmaan pureutuva Norjan palkintoehdokas Out of Nature (ohj. Ole Giæver) nähdään festivaalilla. Avauselokuvaksi on valittu klassikko Lars von Trierin Europa. Tänä vuonna festivaali levittäytyy laajasti kaupunkiin. Näytöksiä on Keski-Suomen museolla, Rajakadun kampuksen Valjakka-salissa sekä Kankaan Pergamenttihallissa. Elokuvien katselu avaa ovia kiinnostaviin maailmoihin salin ulkopuolellakin, sillä Keski-Suomen museoon pääsee festivaalin ajan maksutta festivaalinäytöslipulla.

Lauantaina 13.2. klo 14 Kankaan pergamenttihallissa kuullaan myös kahvikonsertti, jonka järjestävät Lauluyhtye Väreä, Tanssiteatteri Kramppi ja Keski-Suomen tanssin keskus. A cappella –laulun lisäksi mukana on Tanssiteatteri Krampin ja tanssija Anne-Maarit Kinnusen tuoreista tai työn alla olevista teoksista maistiaisia. Noin tunnin kestävään konserttiin on vapaaehtoinen pääsymaksu.

 

Lisätietoja Arktisen Upeeta –festivaalista www.arktisenupeeta.net
Janniina Määttä
vastaava tuottaja / Executive Producer
Arktisen upeeta -festivaali
p. 046 566 4345

 

Lisätietoja Kankaan kulttuuriohjelmasta
Vilja Ruokolainen
kulttuurituottaja
p. 050 3118 564

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.