Kankaan vanhan paperitehtaan pergamenttihalli toimii upeana näyttämönä Syyskangastuksia-tapahtumalle. Kulttuurin monitoimitapahtuma järjestetään 11.-21.11.2015, ja sen aikana nähdään niin tanssia, elokuvia, runoutta kuin valokuviakin. Tapahtuma on osa prosenttikulttuuriperiaatteella Kankaalla järjestettävää kulttuuritoimintaa.

Pergamenttihalli on houkuttanut erityisesti tanssitaiteilijoita. Tanssiteatteri Kramppi tuo tapahtumaan erikoisesitykset Kappale kauneinta kehoa – ja pylly –koreografiasta sekä Näkyjä-teoksesta, jonka musiikki myös julkaistaan levynä. Jyväskylän tanssiopisto ja Keski-Suomen tanssin keskus tarjoavat tanssin ammattilaisten ja harrastajien koreografioita Show up! –illassa.

Kankaan tehdasta on kuvattu ja dokumentoitu ahkerasti. Viimeisin sato on nähtävillä Paloja Kankaalta –valokuvanäyttelyssä, jossa nähdään kulttuuriympäristöpäivillä järjestettyjen valokuvakierrosten tuotoksia. Näyttely on avoinna Syyskangastuksia-tapahtumien yhteydessä. Toisenlainen taltiointi Kankaalta nähdään Company Uusi Maailman elokuvan Maailma X –esityksessä. Surrealistinen epäsirkuselokuva on kuvattu Kankaan vanhan tehtaan miljöössä.

Syykangastukset kutsuvat myös osallistumaan. Pergamenttihallin koko 2400 m2 avautuu lounasdiscoilijoille hyvän onnen perjantaidiscon merkeissä 13.11. Ilmaisessa tilaisuudessa voi käydä piristymässä lounastunnin aikana ja jatkaa vireänä viikonlopun viettoon. Toinen uusi kokeilu on koko perheelle tarkoitettu Lasten syyssoppa –tapahtuma 20.11., jossa lipun hintaan kuuluu esitysten ja työpajojen lisäksi lounaskeittoannos.

Tapahtuman päättää poikkitaiteellinen Salakuuntelu-klubi 21.11., jossa kirjallisuuteen ja runouteen yhdistyvät musiikki, videotaide, valot ja varjot.

Tapahtumaa ovat Jyväskylän Kankaan lisäksi tuottamassa Company Uusi Maailma, Jyväskylän tanssiopisto, Keski-Suomen elokuvakeskus, Keski-Suomen Kirjailijat, Keski-Suomen tanssin keskus, Luovan valokuvauksen keskus, TaidePiiLO taaperoille ja Tanssiteatteri Kramppi.

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen
vilja.ruokolainen@jkl.fi
050 3118 564

 

 

Syyskangastuksia

Kulttuurin monitoimitapahtuma 11.-21.11.2015 Kankaan pergamenttihallissa, Kympinkatu 3

 

KE 11.11. klo 20.15 Tanssiteatteri Krampin Näkyjä -teoksen kaikuja ja levynjulkistustapahtuma. Näkyjä on aistikylpy ja kokemuksellinen matka, jossa jokainen kokija saa luoda oman tarinansa. Teosta esitettiin vuosi sitten marraskuussa kahdeksan kertaa loppuunmyydyille katsomoille. Syyskangastuksia -tapahtuma antaa mahdollisuuden vierailla teoksessa vielä kerran ja hankkia teoksen musiikki levyllä. Liput 10 € / 7 € / 20 € (levy ja tapahtuma). Ennakkovaraukset liput@kramppi.fi. Lisätietoja saa tapahtuman fb-sivuilta.

TO 12.11. klo 18 Paloja Kankaalta -valokuvanäyttelyn avajaiset ja lyhytelokuva 125-vuotiaasta Jyväskylästä. Paloja Kankaalta –näyttelyn valokuvat on otettu kulttuuriympäristöpäivänä 13.9. järjestetyillä valokuvakierroksilla, joita vetivät valokuvataiteilijat Rune Snellman ja Esa Ylijaasko. Näyttely on avoinna Syyskangastuksia –tapahtumien yhteydessä. Avajaisissa nähdään vuonna 1963 valmistunut lyhytelokuva 125-vuotias Jyväskylästä (16mm). Yhteistyössä Jyväskylän Kangas, Luovan valokuvauksen keskus ja Keski-Suomen elokuvakeskus. Vapaa pääsy.

PE 13.11. klo 12-14 LOUNASTUNNIN DISCO. Liikettä perjantaihin lounastunnin piristeeksi – klassikot soimaan ja 2400 m2 käyttöön. Vapaa pääsy. Discoilijoille on jaossa alennuslippuja Minimanin kiinteistössä toimivan Mokkariina-lounaskahvilan perjantailounaalle.

LA 14.11. klo 14 KAPPALE KAUNEINTA KEHOA – JA PYLLY. Tanssiteatteri Krampin oodi tanssivan kehon ainutkertaiselle upeudelle, tuttuudelle ja outoudelle, itselle ja toisille. Liput 10 € / 5 €, ennakkovaraukset liput@kramppi.fi

SU 15.11. klo 16 SHOW UP! Jyväskylän tanssiopiston omien koreografioiden katselmus ja Keski-Suomen Tanssin keskuksen ammattilaisten ilta, ohjelmassa mm. Elli Pulkkisen Talvi-soolo sekä work-in-progress -teoksia. Liput 2 € ovelta.

PE 20.11. klo 10.30 LASTEN SYYSSOPPA
Lautasellinen soppaa, tanssia ja taiteilua Lasten oikeuksien juhlapäivässä. Ohjelmassa mm. Karoliina Lahdenperän teos Prinsessaton, demo Toni Esselin ja Saga Elglandin teoksesta Miks ei hirvi tanssi? sekä TaidePiiLOn Jouluteltassa non-stop joulukorttivärikylpy perheen pienimmille.
Liput 10 € / 5 € ja perhelippu 20 € (kaksi aikuista ja 1-2 lasta) sisältävät keittolounaan. Jotta osaamme arvioida tarjoilun, otamme mielellämme ennakkovarauksia osoitteeseen info@sisasuomentanssi.fi. Lipunmyynti ovelta klo 10 alkaen. Järj. Keski-Suomen Tanssin Keskus, TaidePiiLO taaperoille ja Jyväskylän Kangas

PE 20.11. klo 19 MAAILMA X. Company Uusi Maailman surrealistinen epäsirkuselokuva, joka on kuvaus eräästä arkitodellisuudesta. Sisältää jääkarhuerotiikkaa, aliluonnollisia tapahtumia ja muutoksia eturaivossa. Kesto noin 37 minuuttia, K-12. Lisätietoja elokuvasta www.uusimaailma.org. Liput 5 € ovelta.

 
LA 21.11. klo 18 SALAKUUNTELU #3: musiikkia, runoutta, valoa, varjoja, videotaidetta.
Vierailevat esiintyjät: Tiina Lehikoinen & Hanna Rosti.
Järjestää: Keski-Suomen Kirjailijat ry, Olli Moilanen & työryhmä. Vapaaehtoinen pääsymaksu.

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.