Sunnuntaina 13.9. Jyväskylän Kangas järjestää yhteistyössä Luovan valokuvauksen keskuksen kanssa vanhan paperitehtaan alueella kaksi valokuvaustyöpajaa. Valokuvataiteilija Rune Snellman vetää neulanreikäkameratyöpajaa, jossa kuvataan Kangasta ulkoapäin perinteisellä neulanreikätekniikalla. Esa Ylijaasko johdattaa erityisesti nuorille suunnatun valokuvatyöpajan Kankaan sisätiloihin. Molemmissa koko päivän kestävissä työpajoissa siirrytään Galleria Ratamon tiloihin käsittelemään ja kehittämään kuvia.

Valokuvatyöpajat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa, jossa erityisteemana tänä vuonna on teollisuuden ja tekniikan perintö. Kankaalla järjestetään päiviin liittyen torstaista perjantaihin 10.-11.9. myös mininäyttely, jossa nähdään esineitä ja esittelyä Kankaan alueen menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna Kankaan porttirakennuksessa molempina päivinä klo 10-18.

Keski-Suomessa innostutaan kulttuuriympäristöstä Kankaan lisäksi mm. Keski-Suomen museolla, Jämsänkosken paperitehtaalla, Keitele-museossa Äänekoskella, Petäjäveden radio- ja puhelinmuseossa sekä Suomen tietojenkäsittelymuseossa Agorassa. Lisätietoja kaikista näistä löytyy Keski-Suomen museon sivuilta.

 

 

Innostu kulttuuriympäristöstäsi!
Tapahtumat Kankaan tehtaan alueella

 

to-pe 10.-11.9. klo 10-18 Näyttely Kankaan alueen menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta, Porttirakennus, Kympinkatu 3.

 

su 13.9. valokuvatyöpajat Kankaalla ja Galleria Ratamolla
Yhteistyössä Jyväskylän Kangas ja Luovan valokuvauksen keskus

Valokuvaustyöpaja nuorille, vetäjänä Esa Ylijaasko

Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan tehtaan salaisia sopukoita, käsitellään kuvia ja saadaan niistä palautetta. Kuvausvälineiksi sopivat digikamerat ja kännyköiden kamerat, ja ne tulee olla osallistujilla itsellään. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvia voi käydä läpi, käsitellä ja saada omista kuvista palautetta. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Mukaan voi ottaa myös oman kannettavan tietokoneen kuvien käsittelyä varten. Työpaja soveltuu yli 15-vuotiaille nuorille, ja osallistuja otetaan korkeintaan 10. Esa Ylijaasko on Keminmaalla syntynyt, Istanbulissa asuva valokuvaaja, jonka ajankohtainen kuvausprojekti liittyy Syyrian sisällissodan ja sen uhrien dokumentointiin.

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 7.9. mennessä osoitteeseen vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Työpaja on osallistujille ilmainen.

 

Neulanreikäkamerakuvaus, vetäjänä Rune Snellman

Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan aluetta ulkoapäin sekä kehitetään otetut kuvat. Kuvausvälineenä toimii neulanreikäkamera, yksinkertaisen nerokas väline mustavalkokuvien ottamiseen. Neulanreikäkamerat tarjotaan työpajan puolesta, mutta osallistujat voivat tuoda myös omansa. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvat kehitetään ja skannataan. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Osallistuja otetaan korkeintaan 10. Valokuvataiteilija R. C. Snellman on tehnyt neulanreikäkuvausta vuodesta 1992, opettaa ja kuvaa myös itse.

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 7.9. mennessä osoitteeseen vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Työpaja on osallistujille ilmainen.

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.