Elokuussa Suomen kulttuuririntamalla on luvassa uudenlainen avaus, kun uuden Muusikkokollektiivi ÄÄnisen, valokuvaaja Meeri Koutaniemen sekä kolmen marilaisen taiteilijan yhteisvoimin rakentama Matka marien maalle -esitys lähtee laajalle kiertueelle ympäri maata. Jyväskylään ja Kankaan pergamenttihalliin esitys saapuu keskiviikkona 26.8.

Matka marien maalle johdattaa yleisön kaukaiseen, vieraaseen maahan kielisukulaistemme luo. Matkalle lähdetään sävellyksellä, joka hämärtää menneen ja nykyisyyden välistä rajaa; Georg Friedrich Haasin teos Tria ex uno alkaa 1500-luvun musiikilla, joka vähitellen muuntuu uudenaikaiseksi sointimaailmaksi. Erilaisten mielleyhtymien sekoittuessa yleisö pääsee sukeltamaan kuvitteelliselle matkalle kohti useimmille ennestään tuntematonta Marimaata, joka esittäytyy heille illan aikana kuvien ja ikivanhan kielen muodossa yhdistyneenä ÄÄnisen luomiin uusiin sävelteoksiin.

Matka marien maalle -esitys ei esittele pientä vähemmistökansaa perinteisten kansallisruokien, -pukujen tai laulujen kautta, vaan osoittaa, että valtakulttuurien varjoon jäänyt kieli ja sen puhujat ansaitsevat tulla tuoduiksi esille myös nykyaikaisen taiteen keinoin.

Matka marien maalle Jyväskylän Kankaan Pergamenttihallissa keskiviikkona 26.8.2015 klo 19.00. Liput 10 / 5 €.

 

Lisätietoa: http://www.aaninen.com/

Tiedustelut ja varaukset: ensembleaaninen@gmail.com

Yhteistyössä Jyväskylän Kangas, Koneen säätiö, Musiikin edistämissäätiö, Taiteen edistämiskeskus & Hertz.

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.