Kankaan alue muuttuu ja muuntuu jatkuvasti: vanhaa puretaan ja uutta rakennetaan. Kangastuksia-tapahtumassa pääset kurkistamaan moniin vanhoihin tiloihin viimeistä kertaa ennen muutostöitä.

Kangastuksia-tapahtuma Kankaan paperitehtaan alueella tarjoaa tekemistä ja näkemistä koko perheelle. Tapahtumassa on lättahattujunakuljetus Matkakeskukselta Kankaalle, pergamenttihallin UudenPolvenMuseon taidenäyttely, Kankaan puutarhan ohjelmaa, ohjattuja kiertokävelyitä, alueen suunnitelmien esittelyä, pyöräilyä ja liikkumista, ruokakojuja, kierrätys- ja taidetuotteita, työpajoja ja musiikkia. Vapaa pääsy!

Tapahtumassa perustamme yhteisöllisen riippuvan puutarhan pergamenttihallin pihalle. Taideohjaaja Hannele Torniaisen johdolla tapahtuman kävijät voivat osallistua puutarhan rakentamiseen. Vanhoista muovipulloista saadaan käteviä istutusruukkuja, jotka kiinnitetään aitaan istutuksineen. Puutarhan valmistelut alkavat jo toukokuussa taimien istutuksella, ja puutarhaa hoidetaan koko kesän ajan. Multaa ja siemeniä viheraitaan on lahjoittanut Viherlandia.

Puutarhan rakentamiseen voi osallistua monella tavalla: kasvattamalla ennakkoon kotonaan leikatussa muovipullossa taimia ja tuomalla ne Kangastuksia-tapahtumaan, lahjottamalla pulloja tai tulemalla Kangastuksiin paikan päälle istuttamaan uusia siemeniä.

Kangastuksiin kannattaa tulla joko tunnelmallisella lättähatulla tai pyörällä, jolloin pääsee kulkemaan myös alueella. Katso lisätietoja osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kangastuksia tai tykkää meistä facebookissa!

 

Mukana ohjelmaa tuottamassa:

CrossFit
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattiopisto
Jyväskylän Energia
Jyväskylän pyöräilyseura
Jyväskylän sirkuskoulu ja Parkour Akatemia
Jyväskylän taiteilijaseura
Kankaan puutarha
Luovan valokuvauksen keskus
Nuorten taidetyöpaja
Osuuskunta Into
Skanska
Vanha Martti
YIT

Lista täydentyy matkan varrella.

 

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.