Kankaan alueelle, pergamenttisalin pihan aitaan muodostuu kesäksi 2015 yhteisöllinen riippuva puutarha. Uusi Kankaan avoimien ovien tapahtuma Kangastuksia järjestetään sunnuntaina 14.6., ja sen aikana taiteilija Hannele Torniaisen johdolla tapahtuman kävijät voivat osallistua puutarhan rakentamiseen. Vanhoista muovipulloista saadaan käteviä istutusruukkuja, jotka kiinnitetään aitaan istutuksineen. Puutarhan valmistelut alkavat jo toukokuussa taimien istutuksella, ja puutarhaa hoidetaan koko kesän ajan. Multaa ja siemeniä viheraitaan on lahjoittanut Viherlandia.

Puutarhan rakentamiseen voi osallistua monella tavalla: kasvattamalla ennakkoon kotonaan leikatussa muovipullossa taimia ja tuomalla ne Kangastuksia-tapahtumaan 14.6., lahjottamalla pulloja tai tulemalla Kangastuksiin paikan päälle istuttamaan uusia siemeniä.

Otamme vastaan muovipullolahjoituksia Yläkaupungin Yössä 16.5. entisissä Tiimarin tiloissa (Kauppakatu 15) klo 12-18 ja maanantaina 18.5. alkaen Kankaalla (Uuden paperitehtaan puolella, CrossFit-salin ulko-oven vieressä). Istutuspulloiksi kelpaavat kaikki erityisesti pantittomat muovipullot (esim. Mehukatti-kanisterit ja 0,5-1,5 l pullot). Pulloja voi myös tuoda Kangastuksia-tapahtumaan 14.6.

Kankaan puutarha

Vilja Ruokolainen
vilja-ruokolainen@www3.jkl.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.