Tampereen Messut -konsernin tapahtumasyksy alkaa syyskuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kuluttajamessuista ensimmäisenä järjestetään rakentamisen ja asumisen Asta-messut 3.–5.9.2021. Ammattimessut käynnistyvät 21.–23.9.2021 järjestettävillä teollisuuden ammattilaisten Alihankinta- ja AlihankintaHEAT-tapahtumakokonaisuudella. Syksyn messut toteutetaan kaikkia nykyisiä rajoituksia tiukasti noudattaen ja terveysturvallisuus varmistaen. Syyskuun tapahtumissa on myös maskipakko.

Jo vuodesta 1988 asti järjestetty Alihankinta on monen teollisuuden alan yrityksen vuoden tärkein tapahtuma, jossa verkostoidutaan, tehdään yhteistyösopimuksia ja hoidetaan asiakassuhteita. Viime vuonna koronapandemia siirsi Alihankinnan virtuaaliseksi verkkoon, mutta tänä vuonna tapaamiset ovat jälleen mahdollisia paikan päällä, kaikkiaan viidessä messuhallissa kolmen päivän ajan. Tapahtuman teema- ja ohjelmasisältöä nostetaan myös verkon puolelle, missä ohjelmalavalla eli HEAT-stagella tapahtuvaa ohjelmaa voi seurata livenä.

Teemana Datasta bisnestä

Teollisuuden aloilla on patoutunutta tarvetta kasvokkain kohtaamisiin tämän virtuaalipainotteisen ajanjakson jälkeen, sillä kumppanuuksien solmiminen, kaupankäynnin tekeminen, uusimman tiedon jakaminen ja innovaatioiden esitteleminen on parasta livenä – kuten myös Alihankinta. Tämän vuoden teemana tapahtumassa on Datasta bisnestä, jota tarkastellaan älykkään teollisuuden, turvallisuuden ja tuottavuuden näkökulmista.

Tavoitteena on teeman kautta auttaa valmistavan teollisuuden yrityksiä siinä haasteessa, että yritysten suuresta tietomäärästä saadaan jalostettua sellaista tietoa, joka lisää ymmärrystä liiketoiminnan mahdollisuuksista ja sitä kautta tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattamisesta. Messujen ensimmäisenä päivänä tiistaina 21.9. klo 11 alkaen nähdäänkin teemakeskustelu Heat Grilli, jossa asiantuntijoina ovat tapahtuman teemakummit Jani Savinainen (Manager, Supply Chain and Innovation Center Program, Sandvik Mining and Construction Oy), Mika Susi (yritys- ja kyberturvallisuuden asiantuntija) sekä Anni Rasinen (operatiivinen datajohtaja, Fiskars).

Turvallisesti tapahtumaan

Tapahtumien toteuttamista varten Tampereen Messut on tehnyt tiivistä yhteistyötä ja käynyt keskusteluja Pirkanmaan koronanyrkin, Aluehallintoviraston sekä poliisin kanssa, jotta kaikkien tapahtumaan osallistuvien turvallisuus voidaan taata. Kuten kaikki Tampereen Messujen tapahtumat, myös Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2021 toteutetaan Aluehallintoviraston ja THL:n voimassa olevien terveysturvallisuustoimien, linjausten ja rajoitusten mukaisesti. Edellä mainittujen tahojen määräyksiä ja suosituksia seurataan aktiivisesti, jotta kaikki yleisötapahtumia koskevat toimenpiteet voidaan ottaa huomioon ajankohtaisesti.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti 27.8. Pirkanmaan turvavälimääräysten päättymisestä. Jatkossakin tapahtumien toteuttaminen tulee kuitenkin tapahtua hallitusti ja jonoja ja ruuhkia pyritään välttämään valvomalla ja muistuttamalla vierailijoita tarpeen vaatiessa riittävän välin säilyttämisestä.

Tilat ja pinnat käsitellään mikrobeja tappavalla pinnoitteella ja käsihygieniasta huolehditaan asettamalla riittävästi käsidesiautomaatteja kaikkien ulottuville. Syksyn tapahtumissa on myös maskipakko ja suojamaskeja on tarjolla sisäänkäynnin yhteydessä. Jos henkilö ei terveydellisistä syistä voi käyttää maskia, voi hän suojautua myös visiirillä. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että tapahtumaan saavutaan vain täysin oireettomana.

Tervetuloa Alihankinta- ja AlihankintaHEAT -tapahtumaan 21. –23.9.2021!

Rekisteröidy tapahtumaan tästä.

Katso ohjelmatarjonta.

Tutustu turvallisuusohjeisiin.

teksti: Maiju Jokipolvi

kuvat: Otto Vainio