FinnSec 2023 ja Kiinteistömessut 2023 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.-12.10.2023. Pohjoismaiden johtava turvallisuusteknologian ja -palveluiden tapahtuma FinnSec sekä kiinteistöjen ylläpidon ja korjausrakentamisen tapahtuma Kiinteistömessut pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin myös kuntasektoria ajatellen.

FinnSec – älykkäiden kiinteistöjen suunnittelu ja valvonta linkittämässä tapahtumia

FinnSec 2023 ohjelma tarjoaa laajan kattauksen turvallisuusteknologian ja turvallisen tulevaisuuden aiheita valvonnasta älykkäiden kiinteistöjen suunnitteluun, mutta myös henkilöturvallisuuden kuten häirintä- ja maalittamistilanteiden hallintaan käytännössä. Paneelikeskustelussa 12.10. keskustellaan digimurroksen asettamista vaatimuksista kiinteistöympäristölle. EK puolestaan näkee turvallisuuspolitiikan yhä enemmän kauppapolitiikkana, josta tapahtumassa puhuu Kim Mattsson (EK).

”Saamme pitkän ja poikkeuksellisen ajan jälkeen kokea ennennäkemättömän suuren ja monipuolisen turva-alan messut. Digitalisaatio ja tekoäly ovat yhä kiinteämpänä osana turvajärjestelmien suunnittelu- ja toteutusvaiheessa. Kuulemme FinnSec-messuilla, miten esimerkiksi turvallisuus tulee parhaalla tavalla osaksi muuta kiinteistönhallintaa”, sanoo Finnsecurity ry:n toiminnanjohtaja Joona Vuorenpää.

Kiinteistömessuilla keskustellaan sähköautoilusta, energiatehokkuudesta ja taloyhtiöiden raha-asioista

EU:ssa parhaillaan uusittava energiatehokkuusdirektiivi ja kansallinen lainsäädäntö nostaa energia- ja lämmitysratkaisut sekä kulutuksen vähentämisen keskiöön Kiinteistömessuilla. Yhteiskuntasuhdepäällikkö Riikka Vaajan puheenvuorossa avataan energiatehokkuuden parantamisen pullonkauloja ja annetaan vinkkejä, mitä taloyhtiöiden kannattaa ensin selvittää.

Sähkö- ja hybridiautoilu yleistyy kovaa vauhtia, ja se aiheuttaa taloyhtiöille paineita latauspisteiden rakentamiseen. Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia kertoo puheenvuorossaan, miten toimia, kun latauspisteiden hankkimisesta päätetään sekä siitä, miten kustannukset jaetaan oikeudenmukaisesti ja osakkaiden yhdenvertaisuutta kunnioittaen.

Alan laajimmassa tapahtumassa keskustellaan myös remonttirahoituksesta, taloyhtiöiden maksuvaikeuksista ja varautumisesta. Suomen Vuokranantajien Sanna Hughes puolestaan avaa, mitä tuloutus ja rahastointi tarkoittavat taloyhtiön ja asuntosijoittajan kannalta

FinnSec ja Kiinteistömessut järjestetään samaan aikaan Turvallisuus-messujen ja AudioVisual Expon kanssa 11.-12.10.2023. Samalla rekisteröitymisellä pääsee osallistumaan kaikkiin messutapahtumiin veloituksetta.

Rekisteröidy maksutta kävijäksi tapahtumien verkkosivujen kautta:

Kiinteistömessut 2023

FinnSec 2023