Modular Mykorritsa on yksi Jyväskylän Kauppatorin uudistussuunnitelmista.

Jyväskylän kehittämisestä pääsee äänestämään netissä, kun kaupungin ja Lappset Group Oy:n järjestämän suunnittelukilpailun työt on nostettu verkkoon.

Kesällä 20916 käynnistetyn kilpailun tavoitteena oli löytää raikkaita, kekseliäitä ideoita nykyisen Kauppatorin tulevalle käytölle toritoiminnan siirtyessä muualle sekä tutkia samassa yhteydessä viereiseen Lyseon kortteliin suunnitteilla olevien asuinpihojen ja toiminnallisten kaupunkitilojen mahdollisuuksia.

Kilpailulla haettiinkin ratkaisua, jossa vanhan torin ja Lyseon korttelin alueelle muodostuisi kaupunkikuvallisesti edustava ja toiminnoiltaan monipuolinen kaupunkitilojen sarja.

Jyväskylän kaupungin Keskustan kehittämishankkeen tavoitteiden mukaisesti tarkoituksena on luoda keskustaan uusi ja houkutteleva ajanvieton paikka, joka kannustaa kaupunkilaisia yhteisöllisyyteen.

Kilpailutöissä tuli ideoida suunnittelualueelle muun muassa urbaani lähiliikunta- ja kohtaamispaikka ja osoittaa sen toimintojen jakautuminen eri ikäryhmille. Tehtävänä oli myös löytää uudenlaisia ratkaisuja kaupunkivihreälle sekä suunnitella alueelle sujuvat reitit ja yhteydet keskustaan.

Kilpailu suunnattiin maisemasuunnittelun opiskelijoille Espoossa, Oulussa, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Raaseporissa ja Virossa. Määräaikaan mennessä kilpailuun jätettiin yhteensä 17 kilpailuehdotusta.

Myös kaupunkilaiset voivat antaa äänensä kilpailuehdotuksista omalle suosikilleen. Kilpailuehdotuksiin voi tutustua sekä äänestää 1.2.2017 asti osoitteessa maptionnaire.com/2214.  Yleisöäänestyksen voittaja julistetaan Viherpäivillä Jyväskylän Paviljongissa 8.2.2017.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *