Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila toi tilaisuuteen kaupungin terveyhdyksen. (Kuva Kokkolan kaupunki)

Kokkolan Urheilupuisto -hankkeeseen kuuluva hybridiareena on edennyt peruskiven muuraukseen, Kokkolan kaupunki kertoo. Hybridiareenan rakennustyöt käynnistyivät tammikuussa, ja Kokkolan keskustan kupeeseen on alkanut nousta nelikerroksisen monitoimiareenan ensimmäiset seinät. Peruskivi muurattiin huhtikuun lopussa asiaan kuuluvine juhlallisuuksineen.

– Tämä on merkittävä päivä kokkolalaisille urheilun ja liikunnan ystäville ja harrastajille, tapahtumien tuottajille ja kaikille kaupunkilaisille, Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila lausui peruskiven muurauksen yhteydessä.  

Urheilupuisto täydentää erinomaisesti Kokkolan kaupunkistrategian keskeistä teemaa, elämyksellisyyttä. Kaupunginjohtaja näkee Urheilupuiston tarjoavan mahdollisuuksia elämysten tekemiseen ja kokemiseen kaikenikäisille.

– Merkityksellinen vapaa-aika on osa kaupunkilaisten hyvää elämänlaatua, ja se houkuttelee alueelle myös uusia asukkaita. Suuret työnantajat, sekä alueella toimivat että uudet potentiaaliset tulokkaat, katsovat Kokkolaa suotuisin silmin. Näihin katseisiin on vastattava kutsuvasti, kaupunginjohtaja Mattila totesi.

Peruskirjan allekirjoittivat ja peruskiven muurasivat Kokkolan kaupungin, Urheilupuiston allianssin sekä rakentajien edustajisto. Peruskiveen muurattiin aikakapseli, joka sisälsi mm. päivän paikalliset sanomalehdet sekä allekirjoitetun peruskirjan.

Kokkolalaisilta kokkolalaisille

Hanke osallistaa kuntalaiset mukaan Kokkolan Urheilupuiston suunnitteluun käyttäjätyöpajojen muodossa. Työpajatyöskentelyn tavoitteena on keskustella yksityiskohtaisesti käytännön asioista arkkitehtien kanssa, jolloin he saavat tärkeää tietoa suunnitelmien laatimiseen suoraan tilojen käyttäjiltä. Mukana on ollut eri tahoja urheiluseuroista opettajiin ja kaupungin viranhaltijoihin. Marraskuussa 2023 käynnistyneeseen työpajatyöskentelyyn on osallistunut yli 170 vapaaehtoista kokkolalaista ja tunteja työpajoihin on käytetty jo yli 1000.

Toteutusmuotona allianssi

Hybridiareena toteutetaan allianssimallilla. Allianssissa rakennustöistä vastaa YIT, pää- ja arkkitehtisuunnittelusta UKI Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy, rakennesuunnittelusta Ramboll Finland Oy ja taloteknisestä suunnittelusta Granlund Oy. Allianssin tilaajana ja yhtenä osapuolena toimii Kokkolan Urheilupuisto Oy.

Allianssi sitoutuu yhteiseen sopimukseen, joka antaa vahvan pohjan luottamuksellisen yhteistyön rakentamiselle. Näin ollen allianssin jokainen osapuoli kantaa vastuun riskeistä ja toisaalta taas hyötyy mallin mukanaan tuomista hyödyistä.

Hybridiareenaa esitellään verkkosivuilla www.kokkolaareena.fi

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *