Savukoski otti kylän yhteiset potkukelkat käyttöön joulukuussa. (Kuva: Savukosken kunta)

Savukosken kunta on hankkinut 10 potkukelkkaa eli kyläkelekkaa asukkaiden ja kunnassa vierailevien yhteiskäyttöön. Potkukelkkoja on Savukosken kunnanvirastolla, Korvatunturin koululla ja palvelutalo Saukodilla.

Idea kelkkoihin lähti isojen kaupunkien kaupunkipyöristä ja sähköskuuteista. Yhteiskäyttöinen potkukelkka on Savukosken vastine niille. Kelkat on tarkoitettu vapaaseen käyttöön, siirtymiin ja lyhyisiin liikuntatuokioihin kirkonkylän alueella.

– Ne ovat ahkerassa käytössä, niitä käyttävät turistit ja kunnan työntekijät. Äsken ei näkynyt kunnantalon parkissa yhtään kelkkaa. Eilen näin, kun äiti vei lastaan kouluun kyläkelakalla, Savukosken vs. kunnanjohtaja Eeva-Maria Maijala kertoo.

Savukosken kunnan verkkosivuilla muistutetaan, että potkukelkkailija rinnastetaan tieliikennelaissa jalankulkijaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *