Lahti esittelee kilpailukampanjaansa verkkosivustolla, jossa tuodaan esille kaupungin ympäristötietoisuutta useista näkökulmista.

Lahden kaupunki on mukana Euroopan vihreä pääkaupunki 2021 -kilpailussa. Euroopan vihreä pääkaupunki (European Green Capital Award, EGCA) on Euroopan komission järjestämä, yli 100 000 asukkaan kaupungeille suunnattu kilpailu. Kilpailussa vertaillaan kaupunkien kestävän kehityksen toimintaa ja tulevaisuuden tavoitteita 12 eri osa-alueella.

Lahden visiona on olla rohkea ympäristökaupunki. ”Kaupungin ympäristövahvuuksina ovat pitkäaikainen panostus vesiensuojeluun sekä jätteiden käsittelyyn ja kiertotalouteen. Lahdessa syntyy runsaasti ympäristöinnovaatiota yhteistyössä yritysten, korkeakoulujen, opiskelijoiden ja asukkaiden kanssa”, Lahden tiedotteessa sanotaan.

Lahti tuo kilpailussa esille mm. Lahti Energian vuoden 2019 lopulla valmistuvan Kymijärvi 3 voimalaitoksen, jonka myötä energiantuotannossa on tarkoitus luopua ivihiilestä vuoden 2020 aikana. Lisäksi esitellään asukkaiden päästökauppaa, joka lanseerataan 2019 syksyllä. Lahdessa uskotaan, että henkilökohtainen päästökauppa on kiinnostava muillekin kaupungeille ympäri maailmaa, koska ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi kaupungeissa tarvitaan uusia ja nopeita vaikuttamisen keinoja.

Lahden lisäksi kilpailuun hyväksyttiin Budapest (Unkari), Cagliari (Italia), Dijon (Ranska), Lille (Ranska), Skopje (Makedonia), Strasbourg (Ranska), Tirana (Albania) ja Västerås (Ruotsi).  Finalistikaupungit julkistetaan huhtikuun alkupuolella ja voittaja kesäkuussa 2019. Lahti on päässyt finaaliin vuosien 2019 ja 2020 Euroopan vihreä pääkaupunki -kilpailuissa. Nimityksen vuodelle 2019 voitti Oslo ja vuodelle 2020 Lissabon.

Lue myös:

Kunnat tukevat toisiaan kansainvälisessä ilmastotyössä 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *