Järvi-Suomen Energian häiriökartta maanantaiaamuna.

Perjantaina tuhojaan tehneen Valio-myrskyn jälkien korjaaminen eteni viikonloppuna ripeästi hyvän sään ansiosta.

Etelä-Savossa toimiva Järvi-Suomen Energia tiedotti sunnuntaina iltapäivällä, että sen keskijänniteverkossa oli sähköttömiä talouksia alle 100. Puiden raivaamisen linjoilta ja pienjännitevikojen korjaamien arvioitiin jatkuvan myöhään iltaan.

Järvi-Suomen Energian käyttöpäällikön Mika Hutun mukaan sähkönjakelun palauttamista nopeuttivat hyvä varautuminen, riittävä resursointi ja aurinkoinen, tyyni sää.

Lauantaiaamuna myrskyn jälkeen työt aloitti 150 asentajaa ja 20 metsuria, sähköttä oli noin 24 000 ihmistä.

Keski-Suomessa myrsky alkoi laantua perjantaina ennen puoltayötä. Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan vahingonkorjaustehtäviä oli tullut 250.

Sähköyhtiö Elenian mukaan sunnuntai-illan aikana sen verkkoalueen viankorjaustyöryhmillä menossa viimeisten sähköverkon vikakohteiden korjaustyöt. Kuuden aikoihin sähköttä on muutamia satoja asiakkaita.

– Kaksi helikopteria on jatkanut koko päivän Keski-Suomessa pahiten Valio-myrskyn vaurioista kärsineiden alueiden tarkastusta Viitasaarella ja Saarijärvellä. Tavoitteena on ollut kerätä tietoa myös sähköverkkoa uhkaavista puista, jotka voivat vaurioittaa sähköverkkoa uudelleen.

Sunnuntaina korjattiin erityisesti kohteita, joissa sähköverkkoa on vaurioitunut pahoin ja työ vei tunteja.

– Sähköpylväitä on ollut poikki, pylväiden poikkipuita eli orsia on hajonnut, sähköjohtoja on ollut maassa tai roikkumassa hyvin alhaalla ja lukuisia järeitä puuryppäitä on ollut sähköverkossa. Useissa kohteissa on tarvittu erilaista raskasta kalustoa, esimerkiksi raivaus- ja kaivurikalustoa.

Savon Voima Verkko tiedotti maanantaiaamuna, että sen jakelualueella sähköttömiä asiakkaita on edelleen hieman yli 800. Enimmillään asiakkaita oli sähköttä perjantain ja lauantain välisenä yönä, yhteensä yli 47 000.

– Valtaosa sähköttömistä asiakkaistamme saa tämän päivän aikana sähköt. Mahdollisesti yksittäisiä kohteita jää vielä huomiseen ja joitain kohteita voi olla, että vikapaikka ei vielä ole tiedossammekaan, käyttökeskuksessa suurhäiriöoperaatiota johtava verkostopäällikkö Pekka Miettinen kertoo.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *