Vesihuollon korjausvelka on kasvanut jo satoihin miljooniin euroihin ja Helsingin alueella viikonloppuna koetut seitsemän suurta putkirikkoa näyttävät hälyttävän kuvan lähitulevaisuudesta: putkiverkoston ikä ja lisääntynyt liikenne on arvioitu isänpäivän putkirikon syiksi. (Arkistokuva: Kai Widell/HSY)

Ison runkolinjan rikkoutuminen Kalliossa viime sunnuntaiuna 13.11. aamulla aiheutti useita putkirikkoja Helsingin kantakaupungin alueella. Fleminginkadun putkirikon lisäksi saman vuorokauden aikana putkia rikkoontui Violankadulla Hermannissa, Rautalammintiellä Vallilassa, Kumpulantaipaleella Kumpulassa, Bulevardilla, Mikonkadulla ja Vaakatiellä Lassilassa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:llä on tehty putkirikon syyn arviointia. Analyysin perusteella ensimmäisen putkirikon Fleminginkadulla syyksi on todettu runkolinjan ikään liittyvä vaurio putkimateriaalissa ja kasvaneen liikenteen rasitus.

Muut putkirikot ja ilmenneet vauriot ovat olleet seurausta Fleminginkadun vuodosta, jonka nopea rajaaminen aiheutti poikkeuksellisen laajan ja voimakkaan paineiskun kantakaupungin alueelle.

Alueella on ikääntynyttä vesijohtoverkostoa. Kyseisen putken saneeraustarve oli tunnistettu ja suunniteltu vuodelle 2024.

– Meillä HSY:ssä varautumisasiat pidetään korkealla tasolla, joka näkyi tässä laajassa tapahtumaketjussa. Henkilöstöllä on osaamista ja reagoimiskykyä ottaa äkillinen tilanne haltuun. Lisäksi yhteistyö viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa onnistui hyvin, kertaa tapahtumia osastonjohtaja Tommi Rantala.

Lue lisää korjausvelasta täältä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *