Oulaisten niin sanotussa ylilaskutusjutussa luettiin kovat tuomiot.

Oulun käräjäoikeus on jakanut kovat tuomiot Oulaisten ylilaskutusjutussa. Entinen kiinteistöpäällikkö on tuomittu törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Ex-kiinteistöpäällikköä syytettiin lisäksi törkeästä lahjuksen vastaanottamisesta, mutta se hylättiin.

Paikallinen urakoitsija sai törkeästä petoksesta yhtä pitkän vankeustuomion.

Kaksikko määrättiin maksamaan Oulaisten kaupungille 1,3 miljoonaa euroa taloudellisesta vahingosta.

Oulun käräjäoikeus huomauttaa päätöksensä yhteydessä, kuinka oikeudenkäynnissä on ollut riitaisuutta kaupungille aiheutuneen vahingon määrästä.

Syyttäjän mukaan poliisitutkinnassa oli selvinnyt, että aiheutuneet vahingot olivat yli 1,5 miljoonaa euroa. Kiinteistöpäällikön laskettiin ottaneen lahjuksia yli 205 000 euron verran. Käteisenä luovutetut lahjukset olivat syyttäjän mukaan jopa yli 26 000 euroa.

Syyttäjän mukaan syytetyillä oli käytäntö, jonka mukana yrittäjä laskutti urakoistaan ylihintaa. Syytteen mukaan yrittäjä sai vinkit ylilaskutusta varten kaupungin työntekijältä.

– Asiassa on ollut riidatonta, että laskujen maksamisen hyväksynyt virkamies ei ole ollut tietoinen toisen virkamiehen ja yrittäjän tekemistä petoksista. Lausumillaan perusteilla käräjäoikeus hylkäsi syytteen tuottamuksellisesta virkarikoksesta, todetaan käräjäoikeuden perusteluissa.

Lue lisää

Kolmelle henkilölle syytteet Oulaisten 1,6 miljoonan euron ylilaskutusjutussa

Oulaisten epäilty miljoonapetos eteni syyteharkintaan

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *