Syyttäjä on nostanut kolmea henkilöä vastaan syytteet Oulaisten kaupunkia ylilaskutusjutussa. Syyttäjän mukaan vuosien 2010-2021 välisenä aikana ylilaskutusta on tapahtunut yli 1,6 miljoonan euron edestä.

Kuntapäättäjänäkin aiemmin toiminut yrittäjä ja kaupungin entinen viranhaltija olivat syyttäjän mukaan vuosien ajan yhdessä erehdyttäneet kaupungin maksamaan liian suuria suorituksia erityisesti kiinteistöjen kunnossapitoon liittyen. Syyttäjälaitoksen julkaiseman tiedotteen mukaan epäillyt ovat esitutkinnassa pääosin tunnustaneet tapahtumien kulun, mutta esimerkiksi kysymys vahinkomäärästä on riitainen ja osin kiistetty.

Molempia henkilöitä syytetään törkeästä petoksesta, jonka lisäksi yrittäjää syytetään jutussa törkeästä lahjuksen antamisesta ja viranhaltijaa törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Törkeästä lahjuksen antamisesta voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi. Rangaistusasteikko on sama myös törkeän lahjuksen ottamisen kohdalla, jonka lisäksi virkamies voidaan määrätä viraltapantavaksi.

Jutussa on nostettu syyte myös toista johtavassa asemassa olevaa kaupungin virkamiestä vastaan. Tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta epäilty syytetty on esitutkinnassa kiistänyt syyllisyytensä. Oulaisten lahjusepäilyt tullaan aikanaan käsittelemään Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan istuntopaikassa

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *