Tuusulan 2020 messuille kaavaillaan monimuotoista asuntomessurakentamista. Tämän kesän asuntomessuilla Mikkelissä taloissa oli futuristisiakin piirteitä. (Kuva: Markku Vento)

 

Kolmen vuoden päästä Tuusulassa järjestettävistä Asuntomessuista halutaan uudentyyppisten asumisratkaisujen näyteikkuna.

Monimuotoisen ja laadukkaan asuinympäristön rakentamiseen kannustaa asuntomessualueen rakentamista ohjaava rakennustapaohje. Se antaa suuntaviivat alueelle toivotuille asumisratkaisuille ja talotyypeille, sekä määräyksiä esimerkiksi sallituista kattokaltevuuksista ja julkisivumateriaaleista.

Ohje sisältää myös suosituksia rakennusten energiaratkaisuiksi ja rakennusten sijoittelusta tonteille energiatehokkuustavoitteiden saavuttamiseksi. Sen avulla pyritään saavuttamaan asukkaille viihtyisä ja korkealaatuinen lähiympäristö, omaleimainen identiteetti asuntomessu¬alueelle sekä ehyt kylämäinen rakenne.

– Apua ja inspiraatiota talosuunnitteluun asuntomessualueelle toivotuista rakennustyyleistä saa rakennustapaohjetta täydentävästä typologisesta ohjeesta, joka esittelee konkreettisia esimerkkejä kuhunkin kortteliin toivotuista talotyypeistä. Se ei kuitenkaan ole valmis toteutussuunnitelma vaan osoittaa mahdollisuuksia ja antaa vinkkejä niiden hyödyntämiseen, kertoo Tuusulan asuntomessuprojektin vetäjä Kirsi Joensuu.

Joensuu vinkkaa, että äskettäin julkaistujen ohjeiden avulla asuntomessuille rakentamisesta kiinnostunut voi jo aloittaa oman talosuunnittelunsa. Infotilaisuus asuntomessutonteista ja -rakentamisesta järjestetään 14. syyskuuta klo 18 Hyrylän entisellä varuskunta-alueella Rykmentinpuiston ruokalarakennuksessa, osoitteessa rakennus 48, Rykmentintie, Tuusula.

– Pientalotonttien haku alkaa lokakuun alussa ja jatkuu tammikuulle 2018. Haettavana on 33 omakotitalotonttia. Rivi- ja kerrostalotonttien osalta haku on jo käynnissä.

Hyrylän keskustaan, entiselle varuskunta-alueelle Rykmentinpuistoon syntyvästä uudesta asuinalueesta kehitetään vetovoimaista kyläkaupunkia 15 000 asukkaalle. Ensimmäiset heistä muuttavat vuonna 2020 asuntomessualueelle.

(Lähde: Tuusula)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.