Pääkaupunkiseudun kunnista Espoo on Euroopan kestävän kehityksen kärkikaupunki, mutta myös Helsinki mahtuu kärkijoukkoon.

Espoo on Euroopan unionin kestävän kehityksen kärkikaupunki taloudellisia, sosiokulttuurisia ja ekologisia mittareita vertailevan selvityksen mukaan.

Myös muut suomalaiskaupungit Helsinki, Tampere ja Oulu sijoittuivat lähelle kärkeä hollantilaisen Tilburgin yliopiston tekemässä 145 kaupungin laajassa vertailussa. Tutkimuksen tuloksia on tarkasteltu Helsingin seudun suuntien uusimmassa numerossa.

Helsingin seudun suunnat -julkaisussa on lisäksi tarkasteltu muun muassa vanhojen kerrostaloasuntojen reaalihintoja, työmarkkinatilannetta ja väestönkasvun keskittymistä. Valokeilassa ovat myös Rotterdamin kaupungin älykästä kaupunkisuunnittelua esittelevä Smart City Planner -hanke sekä Helsingin seudun suunnat -julkaisun 20-vuotinen taival.

Alueen taloudellisen suhdannekehityksen seurantaa vuodesta 1996

Julkaisussa tehdään matka viimeisten 20 vuoden ajalle Suomen ja pääkaupunkiseudun talouden vuoristorataan. Helsingin seudun suunnat täytti marraskuussa 20 vuotta, ja koko tämän ajan on julkaisussa seurattu alueellista ja taloudellista suhdannekehitystä.

Taloussuhdanteissa ollaan menossa taas loivasti ylös, sillä Suomen Pankin näkemyksen mukaan Suomi on nyt palaamassa kasvu-uralle. Talousluvut ovat vahvistuneet ja ennakoivat indikaattorit tukevat näkemystä kasvun jatkumisesta. Kasvu on kuitenkin pelkästään kotimaisen kysynnän varassa, ja nettovienti on jäämässä heikoksi.

Helsingin seudulla tuotannon kasvu jatkui vahvana vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä. Ennakkoarvion mukaan tuotanto nousi 3,2 prosenttia edellisvuodesta.

Helsingin seudun suunnat on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä ajankohtaiskatsaus Helsingin seudun kehitykseen. Tietoja päivitetään jatkuvasti myös palvelun omilla verkkosivuilla, jossa seudun kehitystä on kuvattu indikaattoreilla aluetalouden, asunto- ja toimitilamarkkinoiden, hyvinvoinnin, liikenteen ja ympäristön, työmarkkinoiden ja väestön alueilta.

(Lähde: Helsinki)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *