Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu järjestetään taas tänä vuonna espoolaisille yrityksille sekä kaupungin omalle henkilöstölle. (Kuva: Timo Kuukkanen)

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu järjestetään taas tänä vuonna espoolaisille yrityksille sekä kaupungin omalle henkilöstölle. Kilpailuun voi ilmoittautua 6.4.–24.5.2022.

Kilpailuun voivat osallistua Espoon kaupungin työntekijät ja työtiimit yhteistyökumppaneineen sekä espoolaiset yritykset. Yrityksen kotipaikaksi täytyy olla rekisteröitynä Espoo.

Kilpailussa etsitään uudistuksia ja ideoita, joiden avulla parannetaan espoolaisten palveluja ja kehitetään toimintatapoja Espoo-tarinan mukaisesti.

Erityisesti huomiota kiinnitetään sellaisiin uudistuksiin, joissa asiakkaat ja kuntalaiset ovat etusijalla − paremman palvelun saajina tai kehittämistyön yhteistyökumppaneina. Kilpailun tarkoituksena on tehdä näkyväksi jatkuvaa, innovatiivista kehittämistyötä, jota Espoossa tehdään.

Laatukeskus valitsee finalistit

Espoon kaupunki järjestää kilpailun yhdessä Laatukeskuksen kanssa. Laatukeskuksen asiantuntijat arvioivat hakemukset ja valitsevat niistä jatkoon pääsevät finalistit. Myöhemmin Espoon kaupungin oma raati arvioi finaaliin päässeet hakemukset, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Hakemuslomake kannattaa täyttää huolella siten, että myös henkilö, joka ei tunne asiayhteyttä, saa hyvän käsityksen innovaatiosta ja pystyy arvioimaan sen laatua ja uutuusarvoa pelkän hakemuksen perusteella.

Hakemukset osallistuvat ilman erillistä hakemusta Laatukeskuksen kansalliseen Quality Innovation Award -kilpailuun, jonka voittajat pääsevät kisaamaan myös kansainvälisen kilpailun voitosta.

Sarjat ja palkinnot

Vuoden 2022 kilpailuun haetaan asukas- ja asiakaslähtöisiä innovaatioita kahdesta sarjasta:

  1. Innovaatiot-sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat jo osoittaneet ratkaisevansa haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.
  2. Potentiaaliset innovaatiot -sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat vielä kehitysvaiheessa ja joilla on potentiaalia ratkaista haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.

Innovaatiot-sarjan voittaja tai, jos voitto jaetaan useamman innovaation kesken, palkitaan kukin 5 000 eurolla. Potentiaaliset innovaatiot -sarjan voittaja tai voittajat palkitaan 3 000 eurolla. Molemmissa sarjoissa jaetaan lisäksi harkinnan mukaan 500 euron arvoisia kunniamainintoja.

Lisätiedot innovaatiokilpailusta ja mm. hakemusten arviointikriteerit löytyvät täältä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *