Nyt äänestetään Helsingin parasta katutyömaata. Kuva Hernesaaresta. (Kuva: Susa Junnola )

Helsinki järjestää ensimmäistä kertaa Vuoden katutyömaa –kilpailun. Tavoitteena on löytää työmaa, jonka työmaajärjestelyt, opastukset ja väliaikaiset kulkureitit ovat ensiluokkaisia ja jakaa hyviä käytäntöjä.

Kaupunkilaiset voivat osallistua työmaiden mittelöön ehdottamalla kisaan omaa suosikkiaan, jossa asiat toimivat heidän mielestään erityisen hyvin.

Myös infra-alan toimijat voivat ehdottaa omia työmaitaan mukaan kilpailuun.

Kilpailussa valitaan kolme voittajaa

Katutyömaita arvioidaan kolmessa eri kategoriassa: kiinteistötyömaat (esim. julkisivuremontti), suuret katutyömaat (esim. Raide-Jokeri) ja pienet katutyömaat (esim. tietoliikennekaapelin kaivaminen). Työmaata ehdottaessaan ei tarvitse tietää, mihin ryhmään työmaa kuuluu.

Valinnat parhaimmista työmaista tekee arviointiraati, johon kuuluvat muun muassa Helen Oy, HSY, Rakli, Infra ry, Ficom, Invalidiliitto, Kauppakamari, HSL ja Helsingin kaupunki.

Ehdotuksia voi esittää täällä.

Kilpailu alkaa torstaina 27.5. Ehdotuksia hyvistä katutyömaista voi tehdä keskiviikkoon 15.9 asti.

Arviointiraati seuraa kesän aikana kilpailussa mukana olevia työmaita. Raati huomioi mm. sitä, miten helppoa työmaan läheisyydessä on kävellä tai pyöräillä sekä työmaan esteettömyyttä, siisteyttä, turvallisuutta, työmaataulua ja yleisvaikutelmaa. Arviointeja tehdään työmaakäynneillä ja työmailta saatujen aineistojen avulla.

Lokakuun alussa arviointiraati päättää kilpailun voittajat kussakin kategoriassa kaupunkilaisten antamat äänet huomioiden.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *