Yleisö pääsee tutustumaan Tuusulan asuntomessualueisiin 3.8. alkaen. (Kuva: Sakari Mäkelä/White Cloud)

Normaalivuosina Asuntomessut starttaavat heinäkuun puolivälissä, mutta koronavuonna ollaan liikkeellä hieman myöhässä. Maanantaina 3.8. kuitenkin vuoden 2020 messut avautuvat yleisölle Tuusulan Rykmentinpuistossa. Viimeistä päivää messut ovat avoinna 30. elokuuta.

Korona on tehnyt myös muita muutoksia normaaleihin messujärjestelyihin, kuin ajankohdan siirtämisen. Messuvieraiden on hankittava lippunsa ennakkoon netin kautta, eikä lipun ostaminen ole mahdollista enää portilta. Vieraan on myös ilmoitettava saapumisaikansa, jotta vieraiden turvallisuus alueella voidaan taata.

Kokemusta riittää

Tuusula ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä tässä asiassa, sillä kunnassa järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäiset Asuntomessut vuonna 1970 ja vuoden 2000 messut. Tuusulan toisilla asuntomessuilla noteerattiin myös kaikkien aikojen kävijäennätys eli hurjat 274 000 messuvierasta.

-Tuusulan aiemmat messualueet ovat ihan hyvin aikaa kestäneet. Lahelassa näkyy kyllä ajan patina. Silloin tasakatot olivat muotia, samoin siellä oli ruotsalaisia laatikkotaloja. Yhtään tasakattoa siellä ei enää ole jäljellä ja pari taloa on jo purettukin. Mutta yhä edelleen se on viihtyisä asuinalue, josta toki näkee, että se on rakennettu 1970-luvulla, Tuusulan pormestari Arto Lindberg arvioi.

-Vuoden 2000 messualue vastaa nykyaikaista rivitaloasuntoaluetta. Siellä on toistasataa asuntoa, joista reilut 30 omakotitaloja. Minusta se on edelleen hyvässä iskussa oleva asuinalue, Lindberg jatkaa.

Lähtölaukaus rakentamiselle

Tänä vuonna messualue on Hyrylän vanha varuskunta-alue, joka kantaa nimeä Rykmentinpuisto. Varuskunta-alue on harjoitusalueineen 480 hehtaarin suuruinen kokonaisuus, jonne on tarkoitus tulevina vuosina rakentaa vuosien aikana koti 15 000 asukkaalle. Tämän vuoden messuilla on 33 kohdetta ja kokonaisuudessaan messualueella on noin sata asuntoa.

-Asuntomessut ovat lähtölaukaus Rykmentinpuiston alueen rakentamiselle. Alueelle on suunniteltu monipuolista rakentamista. Sinne tulee tiiviitä rakennusryppäitä. Näiden kyläkaupunkien väliin tulee selkeitä vapaita alueita, joissa pääsee ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta, Lindberg kertoo suunnitelmista.

Rykmentinpuisto on tulevaisuuden asuinalue, joka antaa kunnalle kunnon mahdollisuuden hallittuun kasvuun.

-Sijaintimme johdosta täällä on ollut perinteisesti kova kysyntä omakotitonteista. Kun olemme saaneet kaavoitettua omakotitontteja, niin sitä myöden ne on viety käsistä. Pelkkää omakotimattoa emme kuitenkaan Tuusulaan halua, vaan olemme kaavoittaneet monipuolisesti myös kerros- ja rivitalotontteja. Asuntojen kysyntä tietenkin ratkaisee viime kädessä sen, mitä tahtia rakentaminen etenee, pormestari Arto Lindberg kertoo.

Vuoden 2020 Asuntomessuista tarkemmin

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *