Iin kunta palkittiin rohkeasta työstään ilmastotyöstään keskiviikkona Berliinissä. Palkintoa oli vastaanottamassa Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi. (Kuva: Micropolis)

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Iin kunnan määrätietoinen työ ilmastoasioiden eteen sai kansainvälistä tunnustusta tällä viikolla. Keskiviikkona Berliinissä järjestetyssä Innovation in Politics Awards -kilpailussa palkittiin Iin kunta Euroopan rohkeimmasta ja luovimmasta ilmastopolitiikasta.

Iissä on vuodesta 2012 lähtien etsitty ratkaisuja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi yhdessä kuntalaisten ja paikallisten yritysten ja yhdistysten kanssa. Tänä aikana alueen päästöt ovat vähentyneet 60 prosenttia.

Palkinnon Berliinissä vastaanottanut Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi oli tyytyväinen pienen ja sinnikkään suomalaiskunnan tekojen huomioimisesta. Sanomalehti Kaleva oli tavoittanut toimitusjohtajan kommentoimaan palkitsemista.

-Ii palkittiin huikeasta päästövähennyksestä, yhdessä tekemisestä ja rohkeudesta. Sanoin puheessani, että koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa, Vuotovesi totesi Kalevan jutussa.

Kilpailun tuomaristona oli tuhat eurooppalaista jäsentä. Innovation in Politics Institute (IPI) on Wienissä perustettu puolueista riippumaton organisaatio, joka toimii 14 Euroopan maassa. Edellisenä vuonna kilpailuun ilmoitettiin noin yhteensä 600 hanketta koko Euroopan neuvoston alueelta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.