Tampereen Ratikka aloittaa liikennöinnin elokuussa 2021. Keskiviikosta alkaen yleisö pääsee tutustumaan raitiovaunun aidon kokoiseen mallikappaleeseen, makettiin, ennakkoon. (Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere Oy)

Tampereen Ratikan mallikappaletta, makettia, esitellään medialle ja yleisölle avoimessa näyttelyssä keskiviikosta 8.5. alkaen Rollikkahallissa Pyynikillä.

Maketti-näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttelyssä pääsee ottamaan tuntumaa siihen, miltä Tampereen Ratikassa matkustaminen tuntuu ja näkemään käytännössä Ratikan yksityiskohdat. Halukkaat pääsevät myös tutustumaan ohjaamoon. Näyttelyssä tarjotaan lisäksi perustietoa ratikkareiteistä ja koko hankkeesta.

– Järjestimme Maketti-näyttelyn edellisen kerran Tampere-talossa helmikuussa. Rollikkahallin tilat ovat huomattavasti Sorsapuistosalia pienemmät, sillä tilaan mahtuu kerralla vain noin 100 henkeä. Jos näyttely herättää suurta kiinnostusta, kannattaa varautua siihen, että maketille voi joutua jonottamaan hetken ulkona, raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka Tampereen kaupungilta kertoo.

Mikäli kävijöitä riittää, Maketti-näyttelyä pidetään avoinna vuoden loppuun asti.

– Iltapäivä- ja ilta-aikaan avoinna olevalla näyttelyllä haluamme palvella mahdollisimman hyvin työssä käyvää väestöä. Isommille ryhmille tarjotaan mahdollisuus tutustua näyttelyyn erikseen näyttelyajan ulkopuolella. Ryhmät voivat varata ajan osoitteesta info@tampereenraitiotie.fi, Haukka sanoo.

Ratikasta kiinnostuneita ihmisiä palvellaan Maketti-näyttelyn lisäksi Tampereen Ratikan verkkosivuilla, joille avataan näyttelyn yhteydessä palautekanava, jonka kautta voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja.

Tampereen Ratikan mallikappaletta, makettia, esitellään medialle ja yleisölle avoimessa näyttelyssä keskiviikosta 8.5. klo 13.00 alkaen. Maketti-näyttely järjestetään rollikkahallissa Pyynikillä ja se on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13–19. Lisäksi yli 15 hengen ryhmiä otetaan ennakkovarauksella vastaan tiistaisin ja perjantaisin klo 9-13.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *