Kuntarahoituksen palkittua vihreää rahoitusta on käytetty mm. Helsingin Kuninkaantammen ilmastoviisaan asuinalueen rakentamiseen.

Kuntarahoituksen viime vuonna liikkeeseen laskettu vihreä rahoitusbondi sai ennen pääsiäistä kaksi palkintoa rahoitusalan ympäristöteemoihin ja vihreisiin bondeihin keskittyvän kansainvälisen Environmental Finance -lehden Green Bonds Awards -kilpailussa.

Kuntarahoituksen vihreälle rahoitukselle myönnettiin SSA-liikkeeseenlaskijoiden parhaan vihreän bondin sekä isoimman paikallisen liikkeeseenlaskinnon palkinnot.

Palkintojen valinta perustuu raatiin, jossa on edustettuna sijoittajia, pankkeja ja muita ympäristöalan asiantuntijoita. Niillä on merkittävä vaikutus kansainvälisten ympäristösijoittajien näkemyksiin sijoituskohteista.

Palkittu vihreä bondi oli syyskuussa 2017 liikkeeseen laskettu yhtiön historian toinen vihreä joukkovelkakirjalaina, syyskuussa liikkeeseen laskettu 500 miljoonan euron vihreä bondi ylimerkittiin tunnissa kuusinkertaisesti.

Järjestely oli Kuntarahoituksen historian kysytyin laina ja se hinnoiteltiin erittäin tiukasti. Kuntarahoituksen mukaan lainan kysyntä on jatkunut myös jälkimarkkinoilla ja sillä on ollut positiivinen vaikutus Kuntarahoituksen kaikkiin euromääräisten viitelainojen arvostustasoihin.

Vihreää rahoitusta on käytetty mm. ympäristöystävällisiin investointeihin. Viime vuonna rahoitusta myönnettiin ensimmäistä kertaa mm. kolmelle Helsingin kaupungin asuntoyhtiöille rakennettavalle asuinrakennukselle, joissa oli panostettu merkittävästi hankkeiden ympäristöystävällisyyteen.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *