Nyt etsitään suomalaisten suosikkipuistoa. Osallistua hakuun voi kesäkuun loppuun saakka. Oulun kanavapuisto saattaa olla mukana. (Kuva: Sonja Eloranta)

Suomi 100 -teemalla on tänä vuonna jos jonkinmoista tapahtumaa, mutta Suomen parhaiden puistojen etsiminen on yksi mukavimmista: kampanjaan saa jokainen ehdottaa omaa suosikkipuistoaan.

Mikä tekee puistosta merkityksellisen, miksi se on tärkeä ja mitä siellä tehdään? Toiset hakeutuvat puistoon virkistäytymään, toiset kaipaavat lepoa ja rauhaa, toiset haluavat liikkua, pelata ja tavata ystäviä. Ihminen tarvitsee henkisen ja fyysisen terveyden ylläpitämiseksi monipuolista viherympäristöä lähellä asuinpaikkaansa. Puistot ovat myös kohtaamisen paikkoja, joissa asioita tehdään yhdessä.

Kampanjan tarkoituksena on tuoda esille suomalaisille tärkeitä puistoja ja puistokulttuuria itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ehdotuksista kootaan sadan parhaan puiston lista, joka julkaistaan syksyllä 2017. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

100 puistoa -kampanja on kaikille avoin ja kuka tahansa voi ehdottaa puistoa listalle. Haastamme mukaan kaikki Suomen kunnat ja kaupungit asukkaineen. Tavoitteena on löytää erilaisia puistoja eri puolilta Suomea, vähintään sadasta eri kunnasta. Kriteerinä on, että ehdotettava puisto on julkinen viheralue ja ehdottajalleen tärkeä.

Suosikkipuistoa voi ehdottaa 30.6. saakka. Helpoimmin se käy verkkolomakkeella. Myös inastagramin ja somen kautta osallistuminen käy tunnuksella #100 puistoa. Asiantuntijaraati valitsee ehdotuksista 100 puistoa, jotka julkistetaan elokuussa Kaupunkipuutarhurien Seuran kesäpäivillä.

Asiantuntijaraatiin kuuluvat Kaupunginpuutarhurien Seuran puheenjohtaja Timo Koski, ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander ja ympäristötaiteilija Kaisa Berry.

 

 

Markku Vento
markku.vento@kuntalehti.fi
Jaa artikkeli
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*