Espoon pyötäteitä kuvataan Googlen Street Viewn tapaan, kuvaajina tavalliset pyöräilijät.

Espoon kaupunki etsii nyt vapaaehtoisia pyöräilijöitä kokeiluun, jossa kuvataan pyöräteitä Google Street View:n tapaan.

Espoo tahtoo kuulla pyöräteiden kunnosta niiltä, jotka siitä parhaiten tietävät – pyöräilijöiltä itseltään.

– Katujahan on kuvattu jo aiemmin ja ne löytyvät Googlenkin palveluista, mutta pyöräteitä ei ole kuvattu erikseen. Me KAKE:ssa tykkäsimme ideasta, jossa tämä epäkohta korjattaisiin yhteistyössä asukkaiden kanssa, sanoo infrapalvelupäällikkö Toni Korjus Espoon kaupunkitekniikan keskuksesta.

Ajatuksena on, että halukkaat kaupunkilaiset kuvaavat pyöräteitä silloin, kun he muutenkin ajavat maastossa. Kuvaamiseen ei tarvita hienoa erikoiskameraa, vaan jopa oma kännykkäkamera riittää. Kuvista kertyy katunäkymäaineistoa Espoon tärkeimmistä pyörätieverkoston osista espoolaisten tai Espoossa pyöräilevien silmin.

Kokeilussa käytetään avointa teknologia-alusta Mapillarya, jolle pyöräilijät kuvaavat havaitsemansa epäkohdan, kuten kuopan tiessä tai kaatuneen liikennemerkin. Kuvaamisen jälkeen pyöräilijän tulisi vielä ilmoittaa epäkohdasta teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalveluun.

– Me hyödymme tästä niin, että saamme parempaa palautetta siitä, millaisessa kunnossa pyörätiet ovat, ja voimme siksi korjata niitä paremmin. Lopulta pyöräilijä nauttii paremmassa kunnossa olevista väylistä, Korjus sanoo.

Lisätietoja täältä.

Markku Vento
markku.vento@kuntatekniikka.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Espoo kannustaa pyöräilyyn. Mutta yrittäkääpä pyöräillä Tontunmäestä -Tapiolaan. Yritin taas tänään. Ei onnistu, jos ei pyöräile autotiellä. Reittiä ei ole ja varsinkin väli Niittykumpu -Tapiola on luvattoman huonossa kunnossa. Niinhän siinä kävi, että jouduin kaivannon pohjalle ostoksieni kanssa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*