Viimevuotisen kokeilun perusteella Helsinki lisää pyöräreittien talvikunnossapitoa. (Kuva Seppo Haavisto)

Helsinki haluaa edistää talvipyöräilyä ja parantaa pyöräteiden talvihoidon menetelmiä. Viime vuoden talvikunnossapitokokeilusta saatujen tulosten ja pyöräilijöiden palautteen perusteella kaupunki laajentaa kokeiluja tulevana talvena ja testaa uusia tapoja pyöräilyreittien talvihoidossa.

Talvihoidon priorisoitu reitistö kattaa talvikaudella 2016–2017 kolme pyöräilyreittiä, joilla toteutetaan kahta hoitotapaa:

Harjasuolaus (LauttasaariKuusisaari ja RuoholahtiOulunkylä): Reitit harjataan puhtaaksi lumesta ja liukkaudentorjuntaan käytetään suolaa. Harjasuolaus on tehokas tapa pitää pyöräväylät jäättöminä ja turvallisina. Suuri parannus turvallisuuteen saavutetaan myös keväällä, jolloin väylillä ei ole hiekoitushiekkaa. Harjasuolaus on pyöräilyn suurmaissa yleisesti käytetty talvihoidon metodi.

Tehostettu hoito (Pakila): Reittiä aurataan heti lumisateen alettua, ja väylä pyritään pitämään mahdollisimman puhtaana lumesta arkisin kello 7.00–17.00. Liukkaudentorjuntaan käytetään ennen lumen tuloa tarvittaessa suolaa ja lumen tultua hiekkaa. Hiekannosto tehdään mahdollisimman aikaisin keväällä.

Hoito aloitetaan säiden mukaan.

Maastoon pystytettävät kyltit kertovat reittien kulusta ja talvihoidon menetelmästä. Kaupunkilaisten toivotaan antavan palautetta talvihoidosta priorisoidulla reitistöllä. Palautekanava aukeaa 1. marraskuuta osoitteessa https://kerrokantasi.hel.fi/talvipyoraily.

Talvihoidon priorisoitua reitistöä laajennetaan ja hoitomenetelmiä kehitetään tulevina vuosina edelleen kokemusten ja palautteen perusteella.

(Lähde: HKR)

Markku Vento
markku.vento@kuntatekniikka.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*