Miehen työt -kirja ilmestyi. Mielensäpahoittaja tietää, kuinka asiat pitää tehdä ja mieluusti jakaa viisautensa.

Kautta Suomen tunnettu ja rakastettu Mielensäpahoittaja on koonnut nyt käytännöllisimmät teknisen työn ohjeet yksiin kansiin. Eilen tiistaina ilmestyi Mielensäpahoittaja – Miehet työt -kirja.

Kirja neuvoo, miten asiat tehdään oikein. Mielensäpahoittaja tietää, miten villasukka parsitaan, perunaa ja lapsia kasvatetaan, metsää ja taloa huolletaan. Häneltä löytyy kaikki se tieto, taito ja viisaus, joka nykyihmiseltä puuttuu.

Koska ensimmäinen on aina paras, talo, auto ja emäntä, siitä talosta täytyy pitää huoli. Se on eri asia kuin huolissaan oleminen. Kaiken voi korjata, huonon lapsuuden ja mädät alahirret. Täytyy vain käydä toimeen.”

Mielensäpahoittajan isä, kirjailija Tuomas Kyrö, kertoo: ”Mielensäpahoittajassa on kyse miehestä ja asenteesta, jonka ansiosta hahmo liikkuu vapaasti lajityypistä toiseen, fiktiosta faktaan. Mielensäpahoittaja tietää, kuinka asiat pitää tehdä ja mieluusti jakaa viisautensa.”

”Jos ei itse osaa vaihtaa vaippoja tai autonrenkaita, keittää perunoita tai voidella suksia, nämä kirjat luettuaan osaa. Siksi nämä teokset, ohjeeksi, iloksi ja turvaksi.”

Mielensäpahoittaja on Suomen johtava kirjallinen ilmiö. Mielensäpahoittaja-teoksia on myyty ensijulkaisustaan 2010 lähtien 350 000 kappaletta, Mielensäpahoittaja-elokuvan kävi katsomassa yli puoli miljoonaa suomalaista. Näytelmiä on esitetty täysille saleille kymmenissä teattereissa ympäri Suomen. Koko kansan rakastama hahmo näkyy myös erilaisissa tapahtumissa, lisenssituotteissa ja hyväntekeväisyyskampanjoissa.

Syksyllä ilmestyy lisäksi Mielensäpahoittajan keittiössä -ruokakirja ja Mielensäpahoittajan hiihtokirja, joka on vanhan känisijän oma kisaopas Lahden 2017 MM-hiihtoihin.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *