Kansi ja Areena-hanke on puolen miljardin investointi, jonka uskotaan elävöittävän Tampereen keskustaa merkittävästi. (Havainnekuva: SRV)

Liikesalaisuudet ajoivat julkisen päätöksenteon edelle maanantai-iltana, kun Tampereen kaupunginvaltuusto päätti Kansi ja Areena-hankkeesta. Hanke esiteltiin normaaliin tapaan, mutta sen jälkeen valtuusto käsitteli asiaa suljetuin ovin lähes kolmen tunnin ajan.

Pitkän keskustelun ja kahden äänestyksen jälkeen Tampere hyväksyi SRV yhtiöt Oyj:n ja SRV-rakennus Oy:n yritysryhmittymän Kannen ja Areenan toteuttajaksi sekä hankkeen toteutussopimuksen. Keskustelun kuluessa asian pöydälle jättäminen kaatui äänin 61-6 ja hankkeen hylkääminen äänin 60-7.

Kokonaisuudessaan jättihanke on puolen miljardin euron investointi. Kaupunki panostaa hankkeeseen yhteensä 60 miljoonaa euroa, josta sijoitus monitoimiareenan omistavaan yhtiöön on enintään 26 miljoonaa. Kaupungin omistukseen tulevan kannen rakentamisen on arvioitu menevän 22,7 miljoonaa euroa ja kannen infrastruktuuriin 11,3 miljoonaa euroa.

Tampereen kaupunki on vähemmistöosakkaana tasaveroinen sijoittaja muiden sijoittajien kanssa, joten se saa tasavertaiset tuotot sijoitukselle. Vuokratuloja areenan ja kannen tonteista on arvioitu kaupungin kassaan kertyvän 420 000 euroa vuodessa.

Päätöstiedote Tampereen kaupunki

Kansi ja Areena-hanke Tampereen nettisivuilla

 

Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*