Markkinaoikeus ei löytänyt moitteen sijaa Itä- ja Länsi-Uudenmaan alueen kuntien ja jäteyhtiöiden viime vuonna tekemästä puhdistamolietteen ja biojätteen hyödyntämispalvelun kilpailuttamisesta. Hangon, Hyvinkään, Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n, Lohjan, Loviisan, Porvoon, Raaseporin ja Rosk’n Roll Oy Ab:n muodostama hankintarengas valitsi neuvottelumenettelyn kautta kumppanikseen Biovakka Suomi Oy:n.

Kilpailutuksessa himmeämmille mitaleille jääneet Envor Group Oy ja Gasum Biotehdas Oy valittivat asiasta markkinaoikeuteen ja vaativat päätöksen kumoamista. Markkinaoikeus totesi valitusta tutkiessaan, että Gasum Biotehdas Oy:n valitusta ei ole tarpeen edes tutkia, eikä Envor Group Oy:n esittämillä perusteilla ollut tarvetta kumota tehtyä hankintapäätöstä.

Hankintapäätöksen tehnyt Rosk’n Roll Oy Ab:n toimitusjohtaja Jukka Paavilainen oli luonnollisesti tyytyväinen markkinaoikeuden ratkaisuun.

-Päätös oli meidän hyväksi 6-0. Meillä oli hankinnan suhteen toimenpidekielto, joten asiat ovat olleet pysähdyksissä. Ensi viikolla ryhdymme varmaan käynnistelemään toimintaa, kun meillä on nyt hyväksytty kilpailutus ja hyvä hinta, myhäili Paavilainen.

 

Markkinaoikeuden päätös

 

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *