Havainnekuva Maalikennekeskuksen kaavaehdotuksesta. (Kuva:Helsingin kaupunki)

Helsingin Metsälästä purettavan Maalikkennekeskuksen alueelle suunnitellaan uutta asuin- ja työpaikka-aluetta. Asukkaita alueelle tulisi noin 4 500.

Vastavalmistuneessa asemakaavaluonnoksessa alueelle esitetään tiivistä kerrostalorakentamista. Asuinrakennukset muodostaisivat umpikortteleita, joiden sisään jäisi avoimia ja yhtenäisiä pihoja. Talot olisivat pääosin 5–6-kerroksisia. Autopaikat sijoittuisivat osittain pihakansien alle ja osittain pysäköintitaloihin.

Alueen palvelut ja liikkeet keskittyisivät alueen keskellä olevan toriaukion ympärille rakennusten ensimmäisiin kerroksiin. Työpaikkarakennukset sijoittuisivat alueen eteläreunaan. Alueen pääkadulle varataan tila raitiotielle.

Maaliikennekeskuksen asemakaavaluonnosta voi kommentoida 30. lokakuuta asti osoitteessa www.ksv.hel.fi/keskustelut.

Helsingin tavoitteena on, että kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kaavaluonnosta marraskuussa. Luonnos toimii tontinluovutuskilpailun lähtökohtana, ja lopullinen kaavaehdotus laaditaan yhteistyössä alueelle valittavien kolmen toteuttajan kanssa. Kaavaehdotus on tarkoitus tuoda lautakunnan käsittelyyn vuoden 2016 lopulla.

– Aiemmasta suunnitteluvaiheesta saadun palautteen pohjalta kaavaluonnokseen on lisätty enemmän rakentamista ja raitiotievaraus, toimitilojen määrää on vähennetty ja asumista puolestaan lisätty ja erilliset puistotaskut on muutettu yhdeksi yhtenäiseksi puistoksi, Helsingin tiedotteessa sanotaan.

Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*