HSY:n viides Sortti-asema avattiin Vantaan Ruskeasannalla. (Kuva: HSY /Kai Widell)

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY avasi uuden, ekologisen Sortti-aseman Vantaan Ruskeasantaan maanantaina 14. syyskuuta. Ruskeasannan Sortti-aseman avauduttua pääkaupunkiseudulla palvelee jo viisi Sortti-asemaa.

Uusi Sortti-asema parantaa HSY:n palvelutarjontaa Vantaalla. Sen rakentaminen liittyy HSY:n tavoitteisiin parantaa ympäristön tilaa lisäämällä materiaalitehokkuutta ja kierrätysmahdollisuuksia. Itse asema on rakenteiltaan ekologinen viherkattoineen ja aurinkosähköineen.

– Ruskeasannan Sortti-asemalla olemme kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, että asiointi olisi mahdollisimman helppoa, sujuvaa ja turvallista. Uskomme, että Ruskeasannan Sortti-asema vähentää etenkin Kivikon Sortti-aseman ruuhkaa. Se myös parantaa jätteiden kierrätysmahdollisuuksia Vantaalla, HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen sanoo.

Ruskeasannan Sortti-asema palvelee liikenteellisesti hyvällä paikalla Tuusulanväylän läheisyydessä. Sortti-aseman osoite on Klemmintie 7, ja sinne kuljetaan Koivukylän liittymän kautta.

Tähän saakka HSY:llä on ollut yksi Sortti-asema Espoossa, kaksi Helsingissä ja yksi Kirkkonummella. Viime vuonna Sortti-asemilla kävi yhteensä lähes 350 000 asiakasta.

Ekologista rakentamista

Ruskeasannan Sortti-aseman rakentamisessa on panostettu ympäristöystävällisyyteen. Rakentamisessa on käytetty laadukkaita kierrätysmateriaaleja. Rakennusten julkisivut on verhottu puumuovikomposiittilevyillä, jotka on valmistettu paperiteollisuuden ylijäämämateriaaleista. Pohjarakenteena on vaahtolasia, josta valtaosa on tehty pääkaupunkiseudun asukkaiden lajittelemista lasipulloista ja -purkeista.

Sortti-aseman rakennuksissa on viherkatot, jotka ovat osa hulevesien eli maanpintaa pitkin valuvien sadevesien käsittelyjärjestelmää. Sähköä tuotetaan aurinkoenergialla ja maalämmön hyödyntämistä selvitetään.

Itsepalvelu nopeuttaa asiointia

Ruskeasannan Sortti-asemalle tuodut jätteet voi maksaa asiakaspalvelupisteessä tai uusilla itsepalvelulaitteilla. Itsepalvelulaitteet toimivat Sortti-aseman asiakaskortilla. Asiakaskortin saa maksutta Sortti-aseman palvelupisteestä.

HSY:n Sortti-asemille voi tuoda maksutta sähkölaitteita, kodin vaarallisia jätteitä, metallia, kartonkia, pahvia, paperia, lasipakkauksia eli lasipurkkeja ja -pulloja ja kuution verran painekyllästettyä puuta. Lisäksi asemalle voi tuoda maksua vastaan puutarhajätettä, puujätettä, kipsiä ja sekajätettä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *