Turvapaikanhakijoiden määrän raju kasvu näkyy Kajaanin kaupungin omistaman vuokrataloyhtiö Kajaanin Pietari Oy:n vapaiden asuntojen määrässä ja samalla myös yhtiön taloudessa. 250-paikkaisen vastaanottokeskuksen asiakkaat on majoitettu 55 vuokra-asuntoon eri puolilla kaupunkia.

– Vastaanottokeskukselle vuokrattujen asuntojen määrä on merkittävä yhtiön talouden kannalta. Se on aina hyvä asia, kun asunnoissa on asukkaita, toimitusjohtaja Martti Böhm Kajaanin Pietari Oy:sta myöntää.

Maahanmuuttovirasto etsii kunnista tiloja vastaanottokeskuksille turvapaikanhakijoiden määrän nopean kasvun vuoksi.

– Tilojen on oltava tarpeeksi suuret ja niiden on sovelluttava majoitukseen. Myös kuntoon kiinnitetään huomiota: esimerkiksi onko tarvetta remontille vai saadaanko ne nopeasti käyttöön ja ovatko paloturvallisuusasiat kunnossa, Maahanmuuttoviraston verkkosivuilla todetaan.

Erityisen kiivaasti tiloja hätämajoitukselle haetaan pääkaupunkiseudulta ja lähialueelta.

– Laajennamme hakua koko Etelä-Suomeen. Nyt olisi tärkeä löytää nimenomaan majoitukseen valmista, nopeasti käyttöönotettavaa tilaa, toteaa Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen.

Myös Kouvolassa suunnitteilla on hätämajoituksen hajauttaminen vuokra-asuntoihin ympäri kaupunkia. Kouvolan kaupunginhallitus päättää asiasta ensi viikolla.

Vuokra-asuntojaan hyödyntäisi myös Lappajärven kunta, joka harkitsee vastaanottokeskuksen perustamista.

Lue lisää: Kajaanissa 55 vuokra-asuntoa vastaanottokeskuksella

Juttua korjattu klo 11.40: Toisin kuin jutussa alun perin väitettiin, Lappajärven kunta ei ole tehnyt päätöstä vastaanottokeskuksen perustamisesta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *