FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n tietomallintamisen johtava asiantuntija Jarkko Räsänen pitää virtuaalimalleja hyvänä keinona havainnollistaa hankkeita päättäjille ja kuntalaisille.

Helsingin Keski-Pasila muuttaa täydellisesti muotoaan lähivuosikymmeninä. Rakentaminen kiihtyy ja muun muassa Veturitie suljetaan juhannuksen jälkeen yli neljäksi vuodeksi. Näkymiä mahdolliseen tulevaan Keski-Pasilaan tarjottiin kaupunkilaisten katsottavaksi FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n Aikamatka-konseptin ja 3D Render Oy:n Oculus-lasien avulla.

Aikamatkalla ideat ja innovaatiot tulevat ymmärretyksi ja kaikki hankkeen osapuolet ymmärtävät lopputuloksen samalla tavalla, kun käytössä on virtuaaliseinä. Virtuaaliseinä on kevyt ja helposti siirrettävä mobiilitila, jossa käyttäjä voi astua koko horisontaalisen näkökentän kattavaan tarkastelupisteeseen.

Oculus Rift on puolestaan uusi teknologian tuoma virtuaalisen todellisuuden mahdollisuus joka päästää käyttäjän astumaan virtuaalimaailmojen sisään. Tarjolla on laajan kuvakulma, joka venyttää virtuaalimaailman koko näkökentälle.

Katso kunta.tv:n haastattelu, jossa FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n tietomallintamisen johtava asiantuntija Jarkko Räsänen kertoo virtuaalimalleista ja niiden hyödyistä kaupunkisuunnittelussa ja Oculus-laseja kokeilleet kertovat mielipiteensä näkemästään.

Keski-Pasilan keskusta-alue muodostuu kolmesta asemakaava-alueesta: keskustakortteli, tornialue ja ratapiha-alue. Pasilan uudistaminen alkaa Tripla-keskuksen rakentamisesta Pasilan aseman ympärille 2015. Pasilaan tulee myös lisäraide ruuhkia helpottamaan. Keskus on kolmen korttelin kokonaisuus, johon toteutetaan toimistoja, kauppa- ja kongressikeskus, asuntoja, hotelli, monitoimiareena ja joukkoliikenneterminaali.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *