Suomen kuntatekniikan yhdistyksen järjesti Kuntatekniikan päivät 21.-22.5. Turussa. Avajaispäivän ohjelmassa oli myös yhdistyksen vuosikokous, joka antoi perinteiseen tapaan alan näkymiä arvioivan julkilausuman.

– Toimiva ja laadukas kuntatekniikka on menestyvän yhteiskunnan peruspilari. Vuosia jatkunut talouden kiristyminen uhkaa rapauttaa Suomen kansainvälisesti korkeatasoisen perusinfrastruktuurin, julkilausumassa todetaan.

Kuntatekniikan yhdistys on tunnistanut riskin ja ryhtynyt toimenpiteisiin edistämällä Suomen teknisen sektorin osaamista tuottavuuden parantamisessa. Keskeiseksi kehittämiskohteeksi on tunnistettu omaisuudenhallinta. Meidän täytyy tietää inframme tila.

SKTY korostaa, että ilman luotettavaa tietoa kuntatekniikan kunnosta ei siitä vastuullisten ole mahdollista tehdä oikeita valintoja niukkojen resurssien kohdentamisessa. Omaisuudenhallinnassa onnistumisen edellytyksenä on toimiva kuntatekniikkaa koskeva tiedonhallinta.

Kuntatekniikan yhdistys panostaa tuottavuuden parantamiseen etsimällä ja jakamalla tietoa tuottavuutta parantavista viisaista ratkaisuista, joissa hyödynnetään uusinta teknologiaa. Tietomallinnus sekä mobiili-tilannekuva ja palautteiden hallinta alkavat olla tätä päivää.

Älykästä tuottavuutta luo digitalisaatio, joka mahdollistaa asukkaiden osallisuuden ja vuorovaikutuksen sekä palveluiden ja prosessien nostamisen uudelle tasolle myös kuntatekniikassa.

– Suomen kuntatekniikan yhdistys on edelläkävijä ja suunnannäyttäjä kuntatekniikan tuottavuuden parantamisessa. Keskeisenä onnistumisen edellytyksenä tässä työssä on rakennetun ympäristömme ohjauksen järjestäminen uudelleen yhden vahvan ministeriön alaisuuteen, yhdistys toteaa Kuntatekniikan päivien julkilausumassaan.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *