Turussa 20.-21.5. järjestetyn Yhdyskuntatekniikka-näyttelyn yhteydessä tapahtuman taustalla olevat järjestöt palkitsivat eri tavoin ansioituneita jäseniään.

Suomen Kuntatekniikan yhdistys SKTY myönsi ensimmäistä kertaa Kuntatekniikan edistäjä -tunnustuksen. Se myönnettiin Helsingin kaupungininsinööri, dipl. ins. Raimo. K. Saariselle. Tunnustuksen saajan valinneen SKTY:n hallituksen mukaan Saarinen on osoittanut koko työuransa ajan merkittävää sitoutumista yhteiskunnan ja etenkin kuntatekniikan kehittämiseen.

Ennen nykyistä virkaansa Saarinen työskenteli Helsingin rakennusviraston katu- ja puisto-osaston päällikkönä vuodesta 2005, piiri-insinöörinä Vantaan kaupungin tuotantojohtajana sekä useissa eri tehtävissä Helsingin vesilaitoksella. SKTY:ssä hän on ollut erityisen aktiivinen ja toiminut yhdistyksen toiminnanjohtajana, kokousmestarina ja Kunnallistekniikka-lehden päätoimittajana.

Saarinen on myös Yhdyskuntatekniikka-näyttelyn alusta saakka 1980-luvulta lähtien ollut mukana näyttelytoimikunnassa ja on kaupunkien teknisen sektorin yhteistyön kehittämisen Kehto-foorumin perustajajäsen.

Vesilaitosyhdistys VVY myönsi numeroidun kultaisen ansiomerkin toimitusjohtaja Helena Vallalle, toimitusjohtaja Markku Kaksoselle, toimitusjohtaja Juha Menoselle ja vesihallintojohtaja Kai Kaatralle.

Vuoden 2015 Kemira-palkinto myönnettiin Vihdin Veden Nummelan jätevedenpuhdistamon henkilökunnalle tunnustukseksi pitkään jatkuneesta ansiokkaasta työstä vesistöjen fosforikuorman pienentämiseksi. Raati piti esimerkillisenä Nummelan jätevedenpuhdistamon innokkuutta ja ennakkoluulottomuutta puhdistamon kehittämisessä.

Vesilaitosyhdistyksen 50-vuotisjuhlastipendi myönnettiin diplomi-insinööri Mika Kuroselle diplomityöstä ”Energiatehokkuuden parantaminen talousveden jakelussa”. Työssä tarkastellaan energiatehokkuuden parantamista talousveden jakelussa, pääasiallisena kohdelaitoksena on Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä. Vesilaitokset ovat merkittäviä energiankuluttajia ja vedenjakelu on yleensä niiden eniten energiaa vaativa prosessi.

Jätelaitosyhdistys JLY myönsi Vastuullisen jätehuollon veturi -tunnustuksen Helsingin seudun ympäristöpalvelujen jätehuollon käyttöpäällikkö Juha Talviolle neljän vuosikymmenen menestyksellisestä työstä jätehuollon kehittämisessä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *