Asuinkiinteistöjen sako- ja umpikaivojen sekä muiden jätevesijärjestelmien lietesäiliöiden tyhjennykset ja lietteen kuljetukset siirtyvät Helsingin seudun ympäristöpalveluiden hoidettavaksi Helsingissä ja Vantaalla huhtikuussa. Palvelua tarvitsevat sellaiset kiinteistöt, jotka eivät kuulu viemäriverkostoon.

HSY:n tyhjennysten piiriin kuuluvat kiinteistöt saavat kirjeen HSY:ltä maaliskuussa. Asiakas voi sopia säännöllisestä tyhjennyspalvelusta tai tilata tyhjennyksen säiliön täyttyessä. Mahdolliset nykyiset sopimukset päättyvät Helsingissä ja Vantaalla automaattisesti maaliskuun lopussa.

HSY on kilpailuttanut lietteenkuljetukset alueellisesti. Tämä mahdollistaa yhtenäiset kuljetusalueet ja reittien suunnittelun, minkä ansiosta kuljetusten kustannustehokkuus paranee.

– Näin voidaan taata asiakkaille edullinen hinta sekä laadukas palvelu. Liete kuljetetaan vähäpäästöisillä jäteautoilla HSY:n järjestämään käsittelyyn, kertoo käyttöpäällikkö Juha Talvio.

Sako- ja umpikaivolietteen kuljetukset aloitetaan pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella vaiheittain siten, että HSY vastaa lietekuljetuksista koko HSY:n toimialueella 30.4.2017 mennessä. Näin luodaan yhtenäinen, tehokas ja ympäristöystävällinen keräysjärjestelmä koko HSY:n alueelle.

Lietesäiliöiden tyhjennysten ja kuljetusten siirtyminen HSY:lle perustuu jätelakiin, jonka mukaan kunnan on järjestettävä asumisessa syntyvän jätteen jätehuolto. Jäteasioiden järjestäminen ja asiointi helpottuu ja yksinkertaistuu, sillä asiakas saa tarvitsemansa jätehuoltopalvelut yhdeltä toimijalta eli HSY:ltä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *