SKTY järjestää ryhmämatkoja ulkomaille kansainvälisiin kuntatekniikan konferensseihin sekä erikseen räätälöityjä opinto- tai tutustumismatkoja.

Vuosittain pyritään järjestämään vähintään kaksi matkaa: yksi naapurimaihimme ja yksi muualle Eurooppaan tai muihin maanosiin suuntautuva matka. Esimerkiksi International Federation on Municipal Engineering (IFME) järjestää joka kolmas vuosi kansainvälisen kuntatekniikan alan konferenssin, jonka matkajärjestelyt SKTY hoitaa keskitetysti.

Naapurimaihimme suuntautuvissa matkoissa on yleensä kyse paikallisten sisarjärjestöjen vuosikonferensseista tai tutustumismatkoista kiinnostaviin alan kohteisiin, kuntiin ja kaupunkeihin.

Räätälöidyillä opintomatkoilla palveluun kuuluu matkaohjelman kokonaisrakentaminen kiinnostavista kohteista. Matkakoordinaattori hoitaa myös yhteydenotot paikallisiin organisaatioihin ja tutustumiskohteiden esittelijöihin.

Matkakoordinaattori pitää yhteyttä SKTY:n jäsenistöön matkojen tarjonnasta, ottaa vastaan ehdotuksia kiinnostavista tutustumiskohteista sekä kerää palautetta matkojen sisällöstä ja matkajärjestelyistä. Matkapalvelua kehitetään edelleen palautteen avulla

Vuoden 2020 opintomatkat :

Talvikunnossapidon opintomatka Etelä-Korean Souliin ja Japanin Sapporoon 23.2.-1.3.2020. SKTY Sapporo ja Tokio_Matkaohjelma 

**************************************************************************************************************************************

Vuoden 2019 opintomatkat

***

SKTY:n ekskursio- ja kongressimatka APWA Snow 2019 konferenssiin,

Salt Lake City, USA 18.-25.5.2019

SKTY APWA SNOW 2019 Alustava matkaohjelma

***

SKTY:n ekskursio- ja kongressimatka Australian kuntatekniikan yhdistyksen IPWEA:n vuosiseminaariin

Australia ja Singapore 20.8.-2.9.2019

Alustava matkaohjelma IPWEA 20.8.-2.9.2019 

***

SKTY:n ekskursio- ja kongressimatka APWA Public Works Expoon, Seattle, WA.

USA ja Kanada 4.9.-13.9.2019

SKTY PWX2019 Matkaohjelma 24-8-2019

Opintomatkat vuosina 2010-2018                              

Vuonna 2010 kohteena oli yhteinen kuntatekniikan työmaa – matka Münchenin lähistölle Saksaan ja opintomatka APWA:n vuosikongressiin Bostoniin. Lokakuussa 2011 SKTY järjesti seminaarimatkan Etelä-Afrikkaan.

Vuonna 2012 yhdistyksen opintomatkat suuntautuivat APWA:n kongressiin Anaheimiin sekä Lontooseen. Atlantin takaisen matkan yhteydessä vierailtiin myös Los Angelesin, San Franciscon ja Chicagon kuntateknisiin ratkaisuihin. Lontoon matkan sisältö painottui kuntatekniikan omaisuuden hallintaan.

Vuonna 2013 yhdistys järjesti elo-syyskuun vaihteessa opintomatkan USA:n ja Kanadan kuntatekniikan yhdistysten vuosikongressiin Chicagoon. Kongressin jälkeen vierailtiin vielä Millwaukeessa tutustumassa sikäläiseen kuntatekniikkaan.

 Vuonna 2015 yhdistyksen opintomatka suuntautui IFME:n konferenssiin Uuteen Seelantiin.

Kuntatekniikan kansainvälinen yhteistoiminta muiden yhdistysten kanssa oli vuonna 2016 hyvin vilkasta. Opintomatka järjestettiin Amerikan kuntatekniikan päiville Minneapolisiin (PWX 2016).

Opintomatkat vuonna 2017 suuntautuivat  Yhdysvaltoihin ja Australiaan. Yhdysvalloissa osallistuttiin APWA Public Works näyttelyyn Orlandossa. Australian matkan pääkohteena oliPerthissä pidettävä Australian kuntatekniikan konferenssi, mutta matkalla ehdittiin tutustumaan myös Dubain ja Hong Kongin kuntateknisiin ratkaisuihin. Molemmat opintomatkat tehtiin elokuussa.

Vuonna 2018 tehtiin konferenssimatka IFME:n ja APWA:n tapahtumaan 22.8.-2.9.2018. Matkan aikana tutustuttiin Bostonin ja New Orleansin kuntateknisiin ratkaisuihin. Vuoden loppupuolella tehtiin vielä yksi opintomatka, omaisuudenhallinta-teemalla, Lontooseen, IAM-konferenssiin.