Pumppukäsikirjan uusi painos on tarjoaa kaiken oleellisen tiedon pumpuista. (Kuva Alfa Laval)

Alfa Laval on juuri julkaissut uuden painoksen yhtiön tunnetusta Pump Handbook -pumppukäsikirjasta, Alfa Laval kertoo tiedotteessaan. 375-sivuinen julkaisu on maksuton, ja se sisältää teoreettista tietoa pumppujen perustoiminnoista sekä perusteelliset ohjeet pumpun mitoittamiseen ja pumpputyypin valintaan optimaalisen hyötysuhteen saavuttamiseksi. Käsikirja sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä, jotka lisäävät sen käyttäjäystävällisyyttä.

Pumppukäsikirjan ensimmäinen painos julkaistiin 25 vuotta sitten, ja siitä tuli pian osa teknisten oppilaitosten opetusohjelmaa kaikkialla maailmassa. Kirja on löytänyt tiensä myös tuotantolaitoksiin, joissa teknikot käyttävät sitä hakuteoksena nestekäsittelyprosessien päivittäisessä toiminnassa.

Ajantasaiset tiedot pumpputekniikasta

Käsikirjaan on vuosien varrella tehty pieniä tarkistuksia, ja vuonna 2023 se uudistettiin perusteellisesti, jotta se olisi ajan tasalla uusimman teknologian osalta.

– Olemme tehneet kovasti töitä tarjotaksemme maailmanlaajuiselle pumppujen käyttäjäyhteisölle uusinta tietoa pumppujen toiminnoista ja huipputeknologioista, jotka parantavat pumppujen tehokkuutta yhdyskuntien ja teollisuuden kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Pumput ovat nesteenkäsittelyprosesseissa eräs eniten energiaa kuluttavista laitetyypeistä, ja energiaa voidaan säästää huomattavasti, kun valitaan oikea pumppu alusta alkaen ja huolletaan sitä koko prosessin ajan, sanoo Alfa Lavalin pumpuista vastaava tuotepäällikkö Lars Sørensen.

Kaikki kirjan kirjoittajat ovat kokeneita pumppuinsinöörejä, joilla on laaja teoreettinen tietämys ja käytännön kokemusta pumppuasennuksista ja nesteenkäsittelyteollisuuden teknisen henkilökunnan kouluttamisesta.

Saatavilla verkossa

Käsikirja on ilmainen ja saatavilla verkossa. Sen voi ladata osoitteesta www.alfalaval.com/PumpHandbook, ja se sisältää useita videoita esimerkiksi pumpun toiminnasta, vianetsinnästä ja huoltamisesta.

Käsikirja sisältää seuraavat luvut:

  • Pumppusovellusten perusteoria
  • Pumpputyypit eri sovelluksiin
  • Pumpun mitoitus hyötysuhteen maksimointia varten
  • Pumppujen tekniset tiedot
  • Pumppujen moottorit
  • Vianmääritys
  • Tekniset tiedot ja kaavat


Lue lisää: www.alfalaval.com/PumpHandbook

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *