Porvoon maisemat ovat kaikille tuttuja. Nyt kaupungilla on myös oma, tunnistettava äänilogo. (Kuva: Visit Porvoo)

Porvoon kaupungilla on nyt oma, tunnistettava äänilogo.

Äänilogo eli jingle sisältää Porvoossa nauhoitettuja ääniä ja sävellettyä musiikkia. Musiikkia, äänilogoa ja visualisoitua logoanimaatiota käytetään Porvoon matkailupalveluiden eli Visit Porvoon projekteissa tunnistettavina ja yhdistävinä elementteinä.

– Jingle on ollut osa yritysten markkinointia jo lähes sata vuotta, mutta jostain syystä kunnat eivät ole, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, ottaneet tätä keinoa käyttöönsä, ainakaan laajemmassa mittakaavassa. Nyt voimme jatkaa markkinoinnin kehittämistä myös äänipuolella, sanoo elinvoima-asiantuntija Jan-Christian Forsman Visit Porvoon tiedotteessa.

Tunnistettavia ääniä Porvoon äänilogossa ovat esimerkiksi Porvoon tuomiokirkon kellotapulin äänet, vanhan kaupungin tunnelmallisten putiikkien ovikellojen kilinä, puheensorina ravintolan terassilla ja veden liplatus jokirannassa.

Äänilogon toteutti Mediatoimisto Kaide. Kaide on sävelsi musiikin ja yhdisti Porvoossa nauhoitettua ääntä sävellettyyn musiikkiin. Äänilogoa on jo käytetty kesällä 2023 pääkaupunkiseudulla ja Tampereen seudulla kuullussa radiokampanjassa.

– Porvoon markkinointi nojaa vahvasti tunnelmalliseen visuaalisuuteen ja äänitunnuksen käyttö on looginen jatkumo tähän työhön, Jan-Christian Forsman toteaa.

Projektissa syntyi myös äänimaiselmallisia kappaleita, joista A Bit of Bossa in the Rain ja Church Bells ovat jo kuunneltavissa Spotifyssa. Kaikki projektin kahdeksan kappaletta ovat kuunneltavissa Spotifyssa loppuvuoteen mennessä.

 

Äänilogo Porvoon mediapankissa: porvoo.mediaflowportal.com/folder/640254
Porvoo-kappaleet Spotifyssa: open.spotify.com/artist/6DB0iorklGg70hgsb7dD3Z?si=68vP_Tl-R8m_TUuN3zMffQ

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *