Tapio Luoma täytti 60 vuotta 15. kesäkuuta. Turun kaupungin lahja luovutettiin arkkipiispa Luomalle ja Pirjo Luomalle arkkipiispan talossa järjestetyssä juhlassa. Lahjan luovuttivat pormestari Minna Arve ja Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola. (Kuva: Turun kaupunki/Timo Jakonen)

Turun kaupunki on antanut arkkipiispa Tapio Luomalle 60-vuotislahjaksi luontopyhiinvaellusreitin. Ruissalon saaressa kulkeva Tapion polku on suunnattu erityisesti lapsiperheille, mutta sen kävely sopii kaikille turkulaisille ja matkailijoille.

Tapion polku on pituudeltaan kolme kilometriä ja se sijaitsee Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ympäristössä Ruissalon saaressa. Pysähdyspaikat tunnistaa merkeistä, joissa on karhuntassu.

– Tapion polku on vaellus sekä Ruissalon että oman elämän elonkirjoon. Samalla kun kulkija uppoutuu metsäpolulla aistimaan luonnonkauniin tammimetsän monimuotoista elämää, askeleet johdattavat pysähtymään oman ainutlaatuisen elämän rikkauden äärelle, kertoo Turun pormestari Minna Arve.

Arve ja arkkipiispa Luoma ovat sopineet kävelevänsä Tapion polun yhdessä elokuussa.

Tapion polkua voi kulkea painetun kirjasen avulla. Siihen voi tutustua myös puhelimeen ladattavan Nomadi-sovelluksen kautta tai Citynomadin verkkosivuilla.

Tapion polun pyhiinvaellusreitin konseptin ja tekstin on laatinut Larissa Riihihuhta, kuvituksesta ja painotuotteiden taitosta on vastannut Tuuli Sundén ja runot on kirjoittanut Annastiina Papinaho.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *