M.Sc. Jyrki Vättö (oik) palkittiin kunniamaininnalla kuntatekniikan eteen tehdystä työstä. Palkinto luovutettiin keskiviikkona Porissa alkaneiden Kuntatekniikan päivien avajaispäivänä. Palkinnon luovuttivat SKTY:n toiminnanjohtaja Ville Alatyppö (vas.) ja puheenjohtaja Jyrki Paavilainen. (Kuva: Markku Vento)

Kuntatekniikan päivät 2022 avattiin Porissa keskiviikkona. Noin 300 kuntatekniikan ammattilaista kokoontuu Poriin kuulemaan esitelmiä ja luentoja sekä verkostoitumaan ja tutustumaan myös kuntatekniikan näyttelyyn.

Ensimmäisenä päivänä jaettiin perinteisesti Kuntatekniikan saavutus -palkinnot ja stipendit.

Raide-Jokerin TLJ-konsepti palkittiin saavutuksena rakennushankkeissa

Raide-Jokeri on Espoon Keilaniemestä Helsingin Itäkeskukseen kulkeva 25 km kehämäinen pikaraitiotielinja, joka toteutetaan allianssimallilla yhtenä kokonaisuutena. Linja tulee kulkemaan yhteensä 42 katua pitkin ylittäen tai alittaen Länsi- ja Itäväylää lukuun ottamatta kaikki Helsingistä lähtevät ulosmenoväylät sekä Ranta- ja Pääradat.

Jotta kaupunkiliikenteen sujuvuus voitiin varmistaa rakentamisen aikana, luotiin tilapäisten liikennejärjestelyiden periaatteet eli TLJ-konsepti. Siihen kuului tärkeinä osina turvallisuus ja selkeys, liikenteen sujuvuus, selkeä viestintä, työskentelyn tehokkuus ja toteutus- ja ylläpitokustannukset.

Raide-Jokerin allianssiväkeä palkittiin Kuntatekniikan saavutuksella rakennushankkeissa. Lavalla isäntäväen lisäksi Johanna Nyberg, Aki Martikainen, Lotta Aittokallio ja Jenni Karjalainen.

Kehityshankkeiden sarjassa palkittiin Prodigial saavutuksena

Digiloikasta on puhuttu siitä lähtien, kun transistorit alkoivat korvautua mikropiireillä. Eli kauan.

Tampereen Yliopiston ProDigial-tutkimusohjelmassa kehitetään tuottavuutta parantavia keinoja ja toimintamalleja, edistetään digitalisaation hyödyntämistä infran koko elinkaarella sekä laaditaan niistä kokonaiskuva.

Tutkimuksessa keskeisenä osana ovat konkreettiset infrahankkeet, joissa uusia keinoja ja toimintamalleja testataan.

Tampereen yliopiston kehittämä Prodigial palkittiin kehityshankkeen saavutuksena. Palkinnon noutivat Marju Örmä ja Kalle Vaismaa.

Helsingin häiriövaloselvitys sai kunniamaininnan kehityshankkeissa

Helsingin kaupungin tilaama häiriövaloselvitys on antanut kaupungille eväitä käydä avointa keskustelua häiriövalosta muun muassa kiinteistöjen omistajien ja mainostajien kanssa.

Häiriövaloselvitys on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Palkintolautakunnan mukaan se on myös erinomainen esimerkki avoimesta yhteistyöstä kaupunkien ja kuntien välillä, sillä selvitys on vapaasti muiden hyödynnettävissä.

Palkintolautakunta on lisäksi ilahtunut, että selvitys on herättänyt myös kansainvälistä huomiota. Helsinki kuuluu Valon kaupunkien yhdistykseen LUCI:n, jossa selvitystä on esitelty ja se on herättänyt siellä kiinnostusta.

Kunniamaininnan kävivät pokkamassa Annukka Larsen, Jere Saarikko ja Arto Kaituri.

SKTY myönsi myös 1000 euron stipendin YAMK Heidi Järkälle opinnäytetyöstään. Järkkä paneutui opinnäytetyössään tärkeään vastuulliseen aiheeseen eli kiertotalouden huomioimiseen uusiokasvualustojen käytön lisäämisen kautta.

Heidi Järkkä palkittiin SKTY:n stipendillä Uusiokasvualustojen hankintamallit kaupunkirakentamiseen – opinnäytetyöstään.

Lisäksi myönnettiin arvostettu kunniamaininta kuntatekniikan eteen tehdystä työstä. Sen sai M.Sc. Jyrki Vättö monivuotisesta toiminnastaan kokousmestarina ja SKTY:n monitoimimiehenä.

Kuntatekniikan päivien uutuus oli myös laaja kuntatekniikan näyttely, jossa näytteilleasettajat esittelivät tuotteitaan ja palvelujaan kiinnostuneelle seminaariväelle.

Kuntatekniikan päivät päättyvät Porissa perjantaina 10.6.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *